متخصص بیماریهای پوست و مو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، dr_mjamalipour@yahoo.com
چکیده: (7195 مشاهده)
روغن شترمرغ منبع با ارزشی برای تولید فراوردههای آرایشی، بهداشتی و یا برای استفاده به عنوان روغن خوراکی در صنایع غذایی میباشد. با این وجود اطلاعات کمی درباره ویژگیهای این روغن وجود دارد. در این مطالعه روغن شتر مرغ با استفاده از روش گداخت مرطوب از پیه استخراج شده و سپس برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی (عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب، ضریب شکست، وزن مخصوص و رنگ) آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ویژگیهای فیزیکوشیمیایی روغن شتر مرغ نشان داد که مقدار عدد یدی، عدد صابونی، نقطه ذوب( محدوده نرمی روغن)، ضریب شکست و وزن مخصوص به ترتیب0/2+64/70 ،5/2+184 ،5/1+31 ،02/0+46/1 و 9/0 و رنگ نمونه، رنگ زرد در سل لاویباند با اندازه 1 اینچ میباشد. در ضمن با توجه به میزان اسیدهای چرب آزاد و رنگ روغن استحصالی نیازی به تصفیه روغن نمیباشد و میتوان روغن استحصالی را به عنوان پایه در فراوردههای آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/4/11 | پذیرش: 1396/6/1 | انتشار: 1396/6/1