هیدروکسیمتیلفورفورال(HMF)یکیازترکیباتتشکیلشدهدرنتیجهفرآیندحرارتیونگهداریدر محصولات قندی مانند قند اینورت استوطبقاستانداردکدکس حداکثرمجازآندر40 ppm تعیینشدهاست. شربت فروکتوز55%مایعیشفافدارایمزهشیرینوبدونهیچطعممزاحمودارایشیرینیوخواص کاربردیمشابه باسوکروزاست. مطالعات مختلف نشان میدهند که با توجه به فرآیند تولید محصولات قندی که عمدتاً با حرارت همراه هست میزان HMF بهشدت بالا میرود و این ماده سرطانزا تا زمان مصرف با این محصولات همراه است. ازجمله محصولات بررسیشده از جنبه میزان HMF میتوان به قند اینورت اشاره کرد. تحقیقات نشان داده است بسیاری از محصولات صنعتی مانند قند اینورت که با استانداردهای مناسب تولید نشدهاند سرشار از HMF هستند. اما شربت فروکتوز55%به دلیل تولید به روش آنزیمی و تصفیههای صورت گرفته در طول فرآیند نهایتاً، حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از این ماده سرطانزا است.
Ershadi A, Borhani S, Jafari Asl M, Jafari Z. Introducing Fructose Syrup 55% as an Alternative to High Hydroxymethylfurfural (HMF) Products Such as Invert Sugar. aumj 2021; 10 (2) :19-22 URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.html
ارشادی آرش، برهانی سمانه، جعفری اصل مهدی، جعفری زهرا. معرفی شربت فروکتوز55% بهعنوان جایگزین برای محصولات با هیدروکسی متیل فورفورال(HMF) بالا مانند قند اینورت. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :19-22