[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 و Supplement صفحات 22-19 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی شربت فروکتوز55% به‌عنوان جایگزین برای محصولات با هیدروکسی متیل فورفورال(HMF) بالا مانند قند اینورت
آرش ارشادی ، سمانه برهانی ، مهدی جعفری اصل ، زهرا جعفری
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) ، A.Ershadi@zarholding.com
چکیده:   (1851 مشاهده)
هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) یکی از ترکیبات تشکیل‌شده درنتیجه فرآیند حرارتی و نگهداری در محصولات قندی مانند قند اینورت است و طبق استاندارد کدکس حداکثر مجاز آن در 40 ppm تعیین‌شده است. شربت فروکتوز55% مایعی شفاف دارای مزه شیرین و بدون هیچ طعم مزاحم و دارای شیرینی و خواص کاربردی مشابه با سوکروز است. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که با توجه به فرآیند تولید محصولات قندی که عمدتاً با حرارت همراه هست میزان HMF به‌شدت بالا می‌رود و این ماده سرطان‌زا تا زمان مصرف با این محصولات همراه است. ازجمله محصولات بررسی‌شده از جنبه میزان HMF می‌توان به قند اینورت اشاره کرد. تحقیقات نشان داده است بسیاری از محصولات صنعتی مانند قند اینورت که با استانداردهای مناسب تولید نشده‌اند سرشار از HMF هستند. اما شربت فروکتوز55% به دلیل تولید به روش آنزیمی و تصفیه‌های صورت گرفته در طول فرآیند نهایتاً، حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از این ماده سرطان‌زا است.
واژه‌های کلیدی: هیدروکسی متیل فورفورال، شربت فروکتوز55%، سرطان‌زایی
متن کامل [PDF 273 kb]   (782 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ershadi A, Borhani S, Jafari Asl M, Jafari Z. Introducing Fructose Syrup 55% as an Alternative to High Hydroxymethylfurfural (HMF) Products Such as Invert Sugar. aumj 2021; 10 (2) :19-22
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.html

ارشادی آرش، برهانی سمانه، جعفری اصل مهدی، جعفری زهرا. معرفی شربت فروکتوز55% به‌عنوان جایگزین برای محصولات با هیدروکسی متیل فورفورال(HMF) بالا مانند قند اینورت. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :19-22

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645