دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 )                   جلد 10 شماره 2 و Supplement صفحات 22-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ershadi A, Borhani S, Jafari Asl M, Jafari Z. Introducing Fructose Syrup 55% as an Alternative to High Hydroxymethylfurfural (HMF) Products Such as Invert Sugar. aumj 2021; 10 (2) :19-22
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.html
ارشادی آرش، برهانی سمانه، جعفری اصل مهدی، جعفری زهرا. معرفی شربت فروکتوز55% به‌عنوان جایگزین برای محصولات با هیدروکسی متیل فورفورال(HMF) بالا مانند قند اینورت. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :19-22

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1263-fa.html


1- کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) ، A.Ershadi@zarholding.com
2- دانشجوی دکتری مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی، دانشگاه نوشیروانی بابل
3- دکترای تخصصی شیمی تجزیه، گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
4- کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
چکیده:   (2331 مشاهده)
هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) یکی از ترکیبات تشکیل‌شده درنتیجه فرآیند حرارتی و نگهداری در محصولات قندی مانند قند اینورت است و طبق استاندارد کدکس حداکثر مجاز آن در 40 ppm تعیین‌شده است. شربت فروکتوز55% مایعی شفاف دارای مزه شیرین و بدون هیچ طعم مزاحم و دارای شیرینی و خواص کاربردی مشابه با سوکروز است. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که با توجه به فرآیند تولید محصولات قندی که عمدتاً با حرارت همراه هست میزان HMF به‌شدت بالا می‌رود و این ماده سرطان‌زا تا زمان مصرف با این محصولات همراه است. ازجمله محصولات بررسی‌شده از جنبه میزان HMF می‌توان به قند اینورت اشاره کرد. تحقیقات نشان داده است بسیاری از محصولات صنعتی مانند قند اینورت که با استانداردهای مناسب تولید نشده‌اند سرشار از HMF هستند. اما شربت فروکتوز55% به دلیل تولید به روش آنزیمی و تصفیه‌های صورت گرفته در طول فرآیند نهایتاً، حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از این ماده سرطان‌زا است.
متن کامل [PDF 273 kb]   (1035 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb