[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 2 - ( 2-1399 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 219-230 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر عصاره آبی-الکلی گیاه گل گاوزبان (Echium amoenum) بر رشد باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در کفیر
خدیجه زارعی، محمدحسین مرحمتی زاده ، فرحناز جوانمردی
استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون،دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، drmarhamati@gmail.com
چکیده:   (473 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه گل گاوزبان دارای اثر ضد باکتری، ضد اضطرابی، ضد دردی و ضد تشنج می‌باشد. این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر عصاره آبی- الکلی گل گاو زبان بر رشد باکتری‌های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در کفیر صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: به این منظور 13 تیمار با غلظت‌های مختلف (عصاره آبی-الکلی گیاه گل گاو زبان با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم) به صورت جداگانه و یا توامان تولید شد. تیمارها شامل: تیمار1- شاهد 110 گرم کفیر، تیمارهای 4و3و2 به ترتیب شامل کفیر حاوی9و6 و3 گرم عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان، تیمارهای 7و6و5 به ترتیب شامل کفیر حاوی 11گرم عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان و6/0و3/0و1/0گرم لاکتوباسیلوس اسید و فیلوس، تیمارهای 10و9و8 به ترتیب شامل کفیر حاوی 11 گرم عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان و6/0و3/0و1/0گرم بیفیدوباکتریوم، تیمار11- کفیر حاوی 11گرم عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان و05/0گرم لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و05/0گرم بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، تیمار12- کفیر حاوی 11 گرم عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان و15/0گرم لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و15/0 گرم بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، تیمار13- کفیر حاوی 11 گرم عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان و3/0گرم لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و3/0گرم بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بودند. سپس نمونه‌ها در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 12 ساعت انکوبه شدند و بعد محصولات در یخچال قرار داده شد. پس از تولید هر یک از محصولات فوق، طی دوره نگهداری هر یک از نمونه­ها در روزهای 1، 7، 14، 21 از نظر اسیدیته و PH مورد آزمایش قرار گرفتند. شمارش باکتریایی به دو روش مستقیم میکروبی و کشت پلیت در هفته‌های اول و سوم انجام گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: بیشترین اسیدیته در زمان تولید و نگهداری مربوط به تیمار4 بود . بیشترین PH در زمان نگهداری مربوط به تیمار6 و تیمار 11 بود. در شمارش مستقیم میکروبی در هفته اول بیشترین تعداد باکتری شمارش شده مربوط به تیمار 6 بوده و در هفته سوم بیشترین تعداد باکتری شمارش شده در شمارش مستقیم میکروبی مربوط به تیمار 13 بود. در شمارش کشت پلیت در هفته اول بیشترین تعداد شمارش شده مربوط به تیمار4 بوده و در هفته سوم بیشترین تعداد باکتری شمارش شده به روش کشت پلیت مربوط به تیمار 2 می‌باشد.
نتیجه‌گیری: عصاره آبی- الکلی گل گاوزبان باعث زنده مانی و حتی افزایش رشد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم گردید.
واژه‌های کلیدی: گیاه گل گاوزبان، پروبیوتیک، بیفیدو باکتریوم بیفیدوم، لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس
متن کامل [PDF 310 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/2 | پذیرش: 1399/2/2 | انتشار: 1399/2/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei K, Marhamatizadeh M H, Javanmardi F. The Effect of Echium amoenum Hydro-alcoholic Extract on the Growth of Probiotic Bacteria Lactobacillus Acidophilus and Bifidobacterium Bifidum in Kefir. aumj. 2020; 9 (2) :219-230
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1091-fa.html

زارعی خدیجه، مرحمتی زاده محمدحسین، جوانمردی فرحناز. مطالعه تاثیر عصاره آبی-الکلی گیاه گل گاوزبان (Echium amoenum) بر رشد باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در کفیر. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 9 (2) :219-230

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1091-fa.html



دوره 9، شماره 2 - ( 2-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4212