دوره 6، شماره 4 - ( 8-1396 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 256-241 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haji Bagher Tehrani S, Nourisepehr M, Zarabi M, Rahimzadeh M. Investigation of Cephalexin Absorption Using Pumice from Aqueous Solution and the Effect Common Ions in Water in Removal It. aumj 2017; 6 (4) :241-256
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-676-fa.html
حاجی باقر تهرانی صهبا، نوری سپهر محمد، ضرابی منصور، رحیم‌زاده میترا. بررسی حذف سفالکسین با استفاده از جاذب پوکه معدنی (پامیس) از محلول‌های آبی و اثر یون‌های رایج منابع آبی در حذف آن . نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1396; 6 (4) :241-256

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-676-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز،، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، Dr.noorisepehr@gmail.com
3- گروه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، ، کرج، ایران
چکیده:   (4759 مشاهده)
زمینه و هدف: درسال­های اخیر نگرانی­های زیادی مبنی بر ورود آنتی بیوتیک­ها در محیط­های آبی به وجود آمده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر یون­های رایج منابع آبی در حذف سفالکسین با استفاده از جاذب پوکه معدنی(پامیس) می­باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مطالعات بنیادی-کاربردی بود. در این مطالعه در مرحله اول مشخصات جاذب با استفاده از تکنیک­های (XRD, BET, XRF, FTIR and SEM) قبل و بعد از جذب تعیین گردید و سپس در مرحله دوم کارایی پامیس با تغییر دادن متغیر­هایی از قبیل زمان،PH ، غلظت پامیس، غلظت سفالکسین، غلظت­های مختلف کلسیم، منیزیم، مس، سولفات، کربنات مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد که جاذب مورد استفاده ، کارایی بالایی در جذب آنتی بیوتیک سفالکسین از محلول­های آبی دارد. برای آنتی بیوتیک سفالکسین، بیشترین راندمان حذف در زمان تماس 150 دقیقه، PH =5، دز جاذب 5 گرم بر لیتر، غلظت آنتی بیوتیک 10 میلی گرم بر لیتر به ترتیب 75/44% ( با استفاده از پامیس خام) و 66/55% ( با استفاده از پامیس اصلاحی) مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده با افزایش دز جاذب و زمان تماس راندمان حذف افزایش می­یابد. با افزایش PH و غلظت آنتی بیوتیک سفالکسین راندمان حذف کاهش می­یابد. در این مطالعه پامیس اصلاح شده با اسید کلریدریک در مقایسه با پامیس خام راندمان بهتری در جذب سفالکسین دارد. طبق نتایج بدست آمده از این مطالعه یون­ها تاثیر چندانی بر روی عمل جذب سفالکسین نداشتند. در این مطالعه جذب از معادله ایزوترم فرندلیخ و معادله سینتیک شبه درجه دوم پیروی می­کند.
متن کامل [PDF 809 kb]   (2287 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/10/20 | پذیرش: 1396/10/20 | انتشار: 1396/10/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb