دوره 10، شماره 3 - ( تابستان 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 270-261 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamid N, Rezaeemanesh S, Rostami R. The Efficacy of High Frequency Transcranial Magnetic Stimulation on Inner Speech and Working Memory in Schizophrenic Patients. aumj 2021; 10 (3) :261-270
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1360-fa.html
حمید نجمه، رضایی منش شکوفه، رستمی رضا. اثربخشی درمان با تحریک مکرر مغناطیسی فراجمجمه‌ای (rTMS) برگفتگوی درون و حافظۀ فعال در بیماران اسکیزوفرن با توهمات شنیداری. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (3) :261-270

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1360-fa.html


1- دانشیار روانشناسی بالینی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، n.hamid@scu.ac.ir
2- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- استاد روانپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1943 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر درمان تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه‌ای با فرکانس بالا (20 هرتز) بر گفتگوی درون و حافظۀ فعال در بیماران اسکیزوفرن بود.
مواد و روش­ها: این پژوهش یک طرح آزمایشی با پیش‌آزمون- پس‌آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش کلیۀ بیماران اسکیزوفرن مراجعه‌کننده به بخش سرپایی اورژانس بیمارستان امام حسین در سال 98 بودند که از میان آن‌ها 12 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس بر اساس ملاک­های ورود و خروج انتخاب و در دو گروه 6 نفره گمارده شدند. گروه آزمایش به طور انفرادی طی 10 جلسه تحت درمان تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه‌ای (rTMS) با فرکانس بالا (20 هرتز) قرار گرفتند، اما گروه کنترل هیچ مداخله‌ای در طی پژوهش دریافت نکردند. آزمودنی‌ها با استفاده از مقیاس نشانگان مثبت و منفی در اسکیزوفرنی، پرسش‌نامه انواع گفتگوی درون و پرسشنامه حافظه فعال دانیمن و کارپنتر پیش و پس از درمان ارزیابی شدند. داده‌های حاصل از این پژوهش با استفاده از روش آماری توصیفی و برای تحلیل فرضیه‌ها از تحلیل کواریانس یک متغیری (آنکوا) و تحلیل کواریانس چند متغیری (مانکوا)  تجزیه و تحلیل شد.
 یافته­ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که میان گروه آزمایش و کنترل از لحاظ گفتگوی درون و حافظه فعال تفاوت معنی­داری وجود دارد (05/0> P). میزان گفتگوی درون در گروه آزمایش نسبت به پیش­آزمون و گروه کنترل به طور معنی­داری کاهش، اما حافظه فعال افزایش یافته بود.
 نتیجه­گیری: تحریک مکرر مغناطیسی فرا جمجمه‌ای(rTMS) به طور معنی‌داری سبب کاهش گفتگوی درون و بهبود حافظۀ فعال شده است.
متن کامل [PDF 1359 kb]   (867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/6/5 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb