دوره ۱۰، شماره ۲ و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار ۱۴۰۰ )                   جلد ۱۰ شماره ۲ و Supplement صفحات ۱۳-۷ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Sajedi A, Azarikia M, Borhani B, Gholami R. Maltodextrin As Fat Replacer in Food Products: A Review. aumj 2021; 10 (2) :7-13
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1261-fa.html
حسینی ساجدی علی، آذری کیا منیژه، برهانی بهاره، غلامی روناک. مروری بر کاربرد مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی در محصولات غذایی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. ۱۴۰۰; ۱۰ (۲) :۷-۱۳

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-۱-۱۲۶۱-fa.html


۱- کارشناسی ارشد مهندسی شیمی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) ، A.Hoseini@zarholding.com
۲- کارشناسی ارشد تغذیه/ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۳- دکترای تخصصی شیمی فیزیک / گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
۴- کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
چکیده:   (۲۸۴۰ مشاهده)
مالتودکسترین از هیدرولیز جزیی نشاسته حاصل می­شود و دارای معادل دکستروز کمتر از 20 می­باشد. از مالتودکسترین با معادل دکستروز کمتر از 10 به عنوان جایگزین چربی در محصولات مختلف استفاده می­شود. صنایع همواره در حال توسعه محصولات کم­چرب و یا کاهش میزان چربی محصولات تا حد خواست و سلیقه مصرف­کنندگان هستند به طوری­که در بیشتر موارد میزان کالری محصول نهایی به یک­سوم نمونه معمولی کاهش پیدا می کند. همچنین محصول کم­کالری نباید از نظر تغذیه­ای و کیفیت نسبت به نمونه معمولی کمبود داشته­ باشد. یکی از حالت­های ممکن برای کاهش چربی یا کالری در محصولات تجاری جایگزینی بخشی از چربی با کربوهیدرات­هایی از قبیل مالتودکسترین و نشاسته خوراکی اصلاح­شده می­باشد. استفاده از مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی ضمن کاهش چربی و کالری محصول باعث ایجاد طعم، رنگ و بافت بهتر و افزایش رضایت مصرف­کنندگان می­شود. در این مقاله کاربرد مالتودکسترین در محصولات مختلف بررسی شده است.
متن کامل [PDF 178 kb]   (۱۰۷۵ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb