:: دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 2 و Supplement صفحات 13-7 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر کاربرد مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی در محصولات غذایی
علی حسینی ساجدی ، منیژه آذری کیا ، بهاره برهانی ، روناک غلامی
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) ، A.Hoseini@zarholding.com
مالتودکسترین از هیدرولیز جزیی نشاسته حاصل می­شود و دارای معادل دکستروز کمتر از 20 می­باشد. از مالتودکسترین با معادل دکستروز کمتر از 10 به عنوان جایگزین چربی در محصولات مختلف استفاده می­شود. صنایع همواره در حال توسعه محصولات کم­چرب و یا کاهش میزان چربی محصولات تا حد خواست و سلیقه مصرف­کنندگان هستند به طوری­که در بیشتر موارد میزان کالری محصول نهایی به یک­سوم نمونه معمولی کاهش پیدا می کند. همچنین محصول کم­کالری نباید از نظر تغذیه­ای و کیفیت نسبت به نمونه معمولی کمبود داشته­ باشد. یکی از حالت­های ممکن برای کاهش چربی یا کالری در محصولات تجاری جایگزینی بخشی از چربی با کربوهیدرات­هایی از قبیل مالتودکسترین و نشاسته خوراکی اصلاح­شده می­باشد. استفاده از مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی ضمن کاهش چربی و کالری محصول باعث ایجاد طعم، رنگ و بافت بهتر و افزایش رضایت مصرف­کنندگان می­شود. در این مقاله کاربرد مالتودکسترین در محصولات مختلف بررسی شده است.
واژه‌های کلیدی: مالتودکسترین، جایگزین چربی، کم‌چرب، کم‌کالری
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10

Hosseini Sajedi A, Azarikia M, Borhani B, Gholami R. Maltodextrin As Fat Replacer in Food Products: A Review. aumj 2021; 10 (2) :7-13

حسینی ساجدی علی، آذری کیا منیژه، برهانی بهاره، غلامی روناک. مروری بر کاربرد مالتودکسترین به عنوان جایگزین چربی در محصولات غذایی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :7-13