:: دوره 9، شماره 3 - ( تابستان 1399 ) ::
خدیجه سلمانی ، فاطمه رسولی ، فاطمه اسکندری ، فرزانه صانعی ، زینب جعفرنژاد
دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، ایران ، hajati.rasouli@yahoo.com
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تصویرسازی ارتباطی بر صمیمیت همسران مردان مبتلا به اعتیاد در مرکز بهداشت شهرستان کرج سال 1397 انجام شد.
روش: پژوهش حاضر شبه آزمایشی از نوع طرح‌های پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این مطالعه شامل از سامانه سیب تعداد حجم جامعه 848 اعلام گردید و براساس محاسبات فرمول کوکران حجم بهینه نمونه با 86 نفر انتخاب شد. به دو گروه آزمایش 43 نفر و کنترل 43 نفر تقسیم شد. از ابزارهای شامل پرسشنامه‌های صمیمت زناشویی والکر و تامپسون اجرا شد. نتایج به وسیله نرم افزار spss  تحلیل شدند .
یافته ها: براساس نتایج تحلیل کواریانس تک متغیره می‌توان گفت نمرات حاصل از مقیاس صمیمیت زناشویی بعد از جلسات آموزشی (000/0 >p،057/7=f) تفاوت معناداری از لحاظ آماری وجود دارد .همچنین نتایج حاصل از یکماه پیگیری از صمیمیت زناشویی بعد از تمرینات ایماگوتراپی در مرحله پیگیری به ترتیب (005/0P›،41/154=F) و (000/0>p،36/14=f) نشان داد که تفاوت معنی­داری به لحاظ آماری در صمیمیت زناشویی وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش تمرینات ایماگوتراپی در افزایش صمیمیت زناشویی تاثیر گذار می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: تصویرسازی ارتباطی، صمیمیت، همسران مردان مبتلا به اعتیاد
دریافت: 1399/3/20 | پذیرش: 1399/3/20 | انتشار: 1399/3/20

Salmani K, Rasoli F, Eskandari F, Sanei F, Jafarnejad Z. The Effectiveness of Imago Training on Marital Intimacy and Marital Confilics Between Wife of Addicted People in Karaj Health Center in (2018). aumj 2020; 9 (3) :259-268

سلمانی خدیجه، رسولی فاطمه، اسکندری فاطمه، صانعی فرزانه، جعفرنژاد زینب. بررسی اثربخشی آموزش تصویرسازی ارتباطی بر صمیمیت همسران مردان مبتلا به اعتیاد در مرکز بهداشت شهرستان کرج سال 1397. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 9 (3) :259-268