بررسی آلودگی‌های قارچی استخرهای سرپوشیده شهر همدان در سال 1395-1394
زینب صادقی دهکردی ، محمد محمدپور ، سمیه مرادی ، محمدجواد بهرامی ، بهاره کردی
، dehkordisz@gmail.com

زمینه و هدف: استفاده از اماکن عمومی مثل استخر و سونا از جمله راه‌های سرایت عفونت‌های قارچی جلدی در انسان به شمار می‌روند، لذا مطالعه عوامل قارچی فرصت‌طلب و پاتوژن مستقر در این اماکن می‌تواند کمک بسیار مؤثری در جهت رفع آلودگی یا کاهش میزان آن ودر نتیجه پیشگیری از بروز عفونت‌های احتمالی باشد. لذا این تحقیق باهدف تعیین میزان آلودگی‌های قارچی در استخرهای سرپوشیده شهر همدان در سال1395-1394 انجام گرفت.

مواد و روش­ها: در این مطالعه مقطعی، به مدت 9 ماه، 3 استخر سرپوشیده همدان ازنظر فلور قارچی درماتوفیتی و ساپروفیتی مورد بررسی قرار گرفتند . نمونه‌برداری از آب استخرها در لوله‌های آزمایش در پیچ‌دار استریل و نمونه‌های مربوط به دوش، رختکن، دیواره استخر، جکوزی و سونا توسط موکت‌های استریل شده انجام گرفت. نمونه‌ها به‌طور جداگانه بر روی محیط‌های سابورودکستروز آگار و مایکوزیل آگار تلقیح و به روش استاندارد کشت و تشخیص داده شدند.

یافته­ها: در این مطالعه از مجموع 720 نمونه، 513 نمونه آلوده به قارچ و 207 نمونه فاقد آلودگی قارچی گزارش شد. قارچ‌های جداشده شامل قارچ­های ساپروفیت کپکی 288 نمونه (14/56%)، مخمرهای جداشده216 نمونه (1/42 %) و قارچ‌های درماتوفیتی 9 نمونه (75/1 %) بود.

نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان می­دهد که اگرچه بیشتر آلودگی­های قارچی از نوع ساپروفیت بودند، اما همان تعداد کم آلودگی قارچی در برخورد با میزبان­های مستعد در ابتلا به عفونت­های قارچی و بیماری‌های آسم و آلرژی خطرآفرین هستند.

واژه‌های کلیدی: آلودگی قارچی، استخرهای شنا، شهر همدان
دریافت: 1396/4/26 | پذیرش: 1396/4/26 | انتشار: 1396/4/26

Sadeghi Dehkordi Z, Mohammadpour M, Moradi S, Bahrami M, Kordi B. Survey of Fungal Contamination of Hamedan Indoor Swimming Pools in 2016. aumj 2017; 6 (2) :91-97

صادقی دهکردی زینب، محمدپور محمد، مرادی سمیه، بهرامی محمدجواد، کردی بهاره. بررسی آلودگی‌های قارچی استخرهای سرپوشیده شهر همدان در سال 1395-1394. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1396; 6 (2) :91-97