بهاره یغمایی ، فاطمه سیاری‌فرد ، امیرحسین نوحی
استادیار گروه کودکان، بیمارستان مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، byaghmaie@tums.ac.ir
مقدمه: میوپاتی و رابدومیولیز درکودکان شایع نیست و در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع با خطر مرگ و میر بالا همراه است.علل رابدومیولیز شامل هیپوکالمی، تروما، میوزیت ویروسی، مسمومیت، بیماری‌های روماتولوژی و میوپاتی‌های متابولیک است.درمان رابدومیولیز شامل درمان حمایتی سریع و درمان بیماری زمینه‌ای منجر به رابدومیولیز است.
معرفی بیمار: دختر ۱۰ ساله با شکایت ضعف پیشرونده‌ عضلات با نارسایی حاد کلیه و نارسایی حاد تنفسی در بخش مراقبت ویژه کودکان (PICU) بستری شد. در آزمایشات آنزیم‌های عضلانی بالا (CPK, LDH) و میوگلوبینوری گزارش شد. بیمار با تشخیص رابدومیولیز شدید تحت مایع درمانی و دیورتیک قرار گرفت و با احتمال میوپاتی متابولیک و گلوتاریک اسیدوری تایپ II تحت درمان با ریبوفلاوین و کارنیتین قرار گرفت.
بعد از چند روز شرایط بیمار رو به بهبودی رفت. نتایج آنالیز آسیل کارنیتین پلاسما و اسیدهای ارگانیک ادرار، بیماری گلوتاریک اسیدوری تایپ II را مطرح کرد.
نتیجه‌گیری: گلوتاریک اسیدوری تایپ II با شروع دیررس از علل نادر ولی قابل درمان میوپاتی و رابدومیولیز می‌باشد. بنابراین حتما در تشخیص افتراقی کودکان و بزرگسالان با میوپاتی و رابدومیولیز به آن توجه شود.
واژه‌های کلیدی: رابدومیولیز، میوپاتی، نارسایی حاد کلیه، گلوتاریک اسیدوری تایپ II
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/12/15 | پذیرش: 1398/12/15 | انتشار: 1398/12/15

Yaghmaie B, Sayarifard F, Noohi A H. Glutaric Aciduri Type II, with Rhabdomyolysis and Acute Renal Failure Presentation in 10 Years Old Girl. aumj 2020; 9 (1) :91-94