XML English Abstract Print


1- استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران ، mjgn.neinavaie@yahoo.com
2- مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
چکیده:   (3671 مشاهده)
زمینه: در سال 2010 در سراسر دنیا مرگ و میر مادران نسبت به سال 2000، چهل‌وهفت درصد کاهش داشته است. با این‌وجود میزان مرگ و میر مادران در کشورهای در حال توسعه هنوز 15 برابر کشورهای توسعه‌یافته است. مراقبت‌های مامایی ازجمله مداخلاتی هستند که می‌توانند مرگ‌ومیر مادران و نوزادان را کاهش دهند.هدف از این پژوهش بررسی مدیریت خدمات مامایی و سلامت مادران در یک کشور توسعه یافته آسیایی برای استخراج عوامل مهم موجود در مدیریت خدمات مامایی کشور ژاپن است.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است. کشور موردمطالعه ،کشور توسعه یافته و موفق درزمینه خدمات مامایی ؛ ژاپن بوده است. ابعاد مدیریت خدمات مامایی مورد مطالعه در این پژوهش شامل : منابع انسانی، سیاست‌ها- مقررات و حمایت‌های دولت، منابع مالی و بسته خدمات مامایی بوده و با استفاده از فیش کارت از منابع معتبر در دسترس گردآوری شده است .
یافته‌ها: عوامل متعددی در مدیریت خدمات مامایی در ژاپن تعیین گردیدند از جمله آموزش روش‌های نوین آموزش مامایی و توزیع مناسب کارکنان، مقررات و سیاست‌های حمایتی مادران تدوین شده توسط دولت ، بیمه سلامت یکسان و همگانی، مشارکت سازمان‌های محلی در ارائه خدمات بهداشتی، ویزیت و زایمان در منزل، کتابچه یکسان آموزش و ثبت خدمات بهداشتی، آموزش مادران، مشارکت همسران و تشویق به زایمان طبیعی.
نتیجه‌گیری: توجه بیشتر به عوامل آموزشی، حمایتی و ارائه خدمات محلی در مدیریت خدمات مامایی می تواند تاثیر مثبتی در ارتقای کیفیت خدمات مامایی و سلامت مادران در ایران داشته باشد.
متن کامل [PDF 299 kb]   (1989 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/7/27 | انتشار: 1397/7/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.