:: جلد 7 - ::
جلد 7 - صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
مژگان نینوایی ، صدیقه نصرالهی ، سهیلا مقیمی هنجنی
استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران ، mjgn.neinavaie@yahoo.com
زمینه: در سال 2010 در سراسر دنیا مرگ و میر مادران نسبت به سال 2000، چهل‌وهفت درصد کاهش داشته است. با این‌وجود میزان مرگ و میر مادران در کشورهای در حال توسعه هنوز 15 برابر کشورهای توسعه‌یافته است. مراقبت‌های مامایی ازجمله مداخلاتی هستند که می‌توانند مرگ‌ومیر مادران و نوزادان را کاهش دهند.هدف از این پژوهش بررسی مدیریت خدمات مامایی و سلامت مادران در یک کشور توسعه یافته آسیایی برای استخراج عوامل مهم موجود در مدیریت خدمات مامایی کشور ژاپن است.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است. کشور موردمطالعه ،کشور توسعه یافته و موفق درزمینه خدمات مامایی ؛ ژاپن بوده است. ابعاد مدیریت خدمات مامایی مورد مطالعه در این پژوهش شامل : منابع انسانی، سیاست‌ها- مقررات و حمایت‌های دولت، منابع مالی و بسته خدمات مامایی بوده و با استفاده از فیش کارت از منابع معتبر در دسترس گردآوری شده است .
یافته‌ها: عوامل متعددی در مدیریت خدمات مامایی در ژاپن تعیین گردیدند از جمله آموزش روش‌های نوین آموزش مامایی و توزیع مناسب کارکنان، مقررات و سیاست‌های حمایتی مادران تدوین شده توسط دولت ، بیمه سلامت یکسان و همگانی، مشارکت سازمان‌های محلی در ارائه خدمات بهداشتی، ویزیت و زایمان در منزل، کتابچه یکسان آموزش و ثبت خدمات بهداشتی، آموزش مادران، مشارکت همسران و تشویق به زایمان طبیعی.
نتیجه‌گیری: توجه بیشتر به عوامل آموزشی، حمایتی و ارائه خدمات محلی در مدیریت خدمات مامایی می تواند تاثیر مثبتی در ارتقای کیفیت خدمات مامایی و سلامت مادران در ایران داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: مدیریت خدمات مامایی، سلامت مادران، ژاپن
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/7/27 | انتشار: 1397/7/27

Neinavaie M, Nasrollahi S, Moghimi Hanjani S. Study of Modern Midwifery- Maternal Health Services Management in Japan and Determine its Important Components. aumj 2018; 7 (3-supple) :31-40

نینوایی مژگان، نصرالهی صدیقه، مقیمی هنجنی سهیلا. بررسی مدیریت نوین خدمات مامایی و سلامت مادران در کشور ژاپن و تعیین مؤلفه‌های مهم آن . نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1397; 7 (3-supple) :31-40