[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 206-197 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه (sativa nigella) و عسل (دوسین) بر میزان آنزیم های کبدی(AST,ALT,ALP) در موش صحرایی نر بالغ به دنبال القای دیابت شیرین
زینب رضائی ، مختار مختاری ، مهرداد شریعتی
دانشجوی دکتری ، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
چکیده:   (442 مشاهده)
زمینه و هدف : دیابت نوعی بیماری متابولیکی است که با هیپوگلیسمی ، هیپولیپیدی و اختلال عملکرد کبد مرتبط می‌باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات عصاره هیدروالکلی سیاه دانه و عسل (دوسین) بر میزان آنزیم های کبدی (AST,ALT,ALP) در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شده است.
مواد و روش‌ها : 70 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن تقریبی 220-200 گرم ، به 7 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل :هیچ دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد فقط حلال عصاره دریافت کرد . .گروه های تجربی  1 و 2: حیوانات این گروه به ترتیب g/kg ۴و۲عصاره هیدروالکلی سیاه دانه و عسل (دوسین) دریافت کردند، گروه تجربی 3 شاهد دیابتی : حیوانات این گروه mg/kg70 استرپتوزوتوسین به صورت درون صفاقی دریافت کردند، گروه های تجربی 5و4: حیوانات این گروه ابتدا استرپتوزوتوسین و سپس g/kg4و2  عصاره دریافت کردند. تیمار  به مدت 21 روز انجام شد و در پایان دوره آزمایش نمونه های خونی جمع آوری و سطح سرمی آنزیم های کبدی(AST,ALT,ALP)  اندازه گیری شد .
یافته ها:  نتایج نشان میدهد میزان آنزیم های AST و ALP به ترتیب در گروه های تجربی 5و4در مقایسه با گروه تجربی ۳(شاهد دیابتی) و در  گروه های تجربی 1و 2 در مقایسه با گروه های  کنترل و شاهد  در سطح 05/0>pکاهش معنی داری را نشان می‌دهند .درگروه تجربی 3(شاهد دیابتی ) میزان آنریم های AST و ALP ،  افزایش معنی داری نسبت به گروه های  کنترل و شاهد  نشان داد..
نتیجه: این تحقیق نشان داد عصاره هیدروالکلی سیاه دانه و عسل (دوسین)  احتمالا به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی اثرات مخرب دیابت برتغییر در میزان  آنزیم های کبدی را بهبود می‌بخشد.

 
واژه‌های کلیدی: سیاهدانه، عسل، AST، ALT، ALP، استرپتوزوتوسین، رت
متن کامل [PDF 1041 kb]   (145 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/1/11 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1401/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei Z, Mokhtari M, Shariati M. The Effect of Hydroalcoholic Extract of Sativa Nigella and Honey on Liver Enzymes (AST, ALT, ALP) in Adult Male Rats Following Induction of Diabetes Mellitus. aumj. 2022; 11 (2) :197-206
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1522-fa.html

رضائی زینب، مختاری مختار، شریعتی مهرداد. تاثیر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه (sativa nigella) و عسل (دوسین) بر میزان آنزیم های کبدی(AST,ALT,ALP) در موش صحرایی نر بالغ به دنبال القای دیابت شیرین. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1401; 11 (2) :206-197

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1522-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4447