تاثیر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه (sativa nigella) و عسل (دوسین) بر میزان آنزیم های کبدی(AST,ALT,ALP) در موش صحرایی نر بالغ به دنبال القای دیابت شیرین
|
زینب رضائی ، مختار مختاری ، مهرداد شریعتی |
دانشجوی دکتری ، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران |
|
چکیده: (1196 مشاهده) |
زمینه و هدف : دیابت نوعی بیماری متابولیکی است که با هیپوگلیسمی ، هیپولیپیدی و اختلال عملکرد کبد مرتبط میباشد. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات عصاره هیدروالکلی سیاه دانه و عسل (دوسین) بر میزان آنزیم های کبدی (AST,ALT,ALP) در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شده است.
مواد و روشها : 70 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن تقریبی 220-200 گرم ، به 7 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل :هیچ دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد فقط حلال عصاره دریافت کرد . .گروه های تجربی 1 و 2: حیوانات این گروه به ترتیب g/kg ۴و۲عصاره هیدروالکلی سیاه دانه و عسل (دوسین) دریافت کردند، گروه تجربی 3 شاهد دیابتی : حیوانات این گروه mg/kg70 استرپتوزوتوسین به صورت درون صفاقی دریافت کردند، گروه های تجربی 5و4: حیوانات این گروه ابتدا استرپتوزوتوسین و سپس g/kg4و2 عصاره دریافت کردند. تیمار به مدت 21 روز انجام شد و در پایان دوره آزمایش نمونه های خونی جمع آوری و سطح سرمی آنزیم های کبدی(AST,ALT,ALP) اندازه گیری شد .
یافته ها: نتایج نشان میدهد میزان آنزیم های AST و ALP به ترتیب در گروه های تجربی 5و4در مقایسه با گروه تجربی ۳(شاهد دیابتی) و در گروه های تجربی 1و 2 در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد در سطح 05/0>pکاهش معنی داری را نشان میدهند .درگروه تجربی 3(شاهد دیابتی ) میزان آنریم های AST و ALP ، افزایش معنی داری نسبت به گروه های کنترل و شاهد نشان داد..
نتیجه: این تحقیق نشان داد عصاره هیدروالکلی سیاه دانه و عسل (دوسین) احتمالا به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی اثرات مخرب دیابت برتغییر در میزان آنزیم های کبدی را بهبود میبخشد.
|
|
واژههای کلیدی: سیاهدانه، عسل، AST، ALT، ALP، استرپتوزوتوسین، رت |
|
متن کامل [PDF 1041 kb]
(444 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/1/11 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1401/1/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|