بررسی توانایی ایجاد بیوفیلم از سالمونلاهای جداشده از مواد غذایی
|
ابوالفضل سیردانی* 1، محمدمهدی سلطان دلال2 |
1- کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران 2- استاد، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی/ بخش باکتریشناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران |
|
چکیده: (3249 مشاهده) |
مقدمه: بیماریهای حاصل از غذا همیشه تهدیدی برای سلامتی انسان بوده است و در سراسر جهان بهعنوان یک موضوع اورژانسی و مهم موردتوجه میباشد. بسیاری از طغیان ها در ارتباط با بیوفیلم ها بودهاند. علاوه بر این، مشخصشده است که بیوفیلم بهعنوان یک مشکل در صنایع غذایی است، زیرا بهسرعت نسبت به عوامل آنتی میکروبیال و پاککننده مقاومت مییابد. تشکیل بیوفیلم یکی از عوامل بیماریزایی باکتری سالمونلا بهویژه در صنایع غذایی محسوب میشود که به باکتری امکان اتصال به سطوح مختلف را میدهد. این مطالعه باهدف بررسی توانایی ایجاد بیوفیلم از سالمونلاهای جداشده از مواد غذایی انجام گرفت.
مواد و روشها: تعداد 8 جدایه (isolate) سالمونلا که از 400 نمونه گوشت قرمز، مرغ،تخممرغ و سبزی جداشده و با تستهای بیوشیمیایی اختصاصی و سروتایپینگ تعیین هویت شدند، توانمندی آنها در ایجاد بیوفیلم با استفاده از روش تیتراسیون در میکروپلیت کریستال ویوله سنجیده شد.
یافتهها: در بررسی فنوتیپی از میان جدایه های سالمونلا با روش کدورت سنجی در طولموج 550 نانومتر و بدون اسیداستیک، فقط 2 جدایه(25 %) توانایی ایجاد بیوفیلم مشاهده شد، که هر دوسویه متعلق به گروه D سالمونلا بودند.
نتیجهگیری: با توجه به توانایی ایجاد بیوفیلم سالمونلاهای جداشده از مواد غذایی و گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی آنها و از طرف دیگر افزایش روزافزون گاستروانتریت های غذایی ناشی از سالمونلا علیالخصوص سروگروپ D، لزوم مراقبت بیشتر و رعایت سطح بالاتر بهداشت در تهیه، تولید ، بستهبندی و عرضه مواد غذایی در سطح جامعه به نظر میرسد. |
|
واژههای کلیدی: سالمونلا، بیوفیلم، بیماریهای منتقله از غذا |
|
متن کامل [PDF 233 kb]
(1639 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/10/9 | پذیرش: 1397/10/9 | انتشار: 1397/10/9
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|