سید علی هاشمی ، نسرین ایزدیار ، محمد زیبایی
دانشیار گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج ایران ، zibaeim@sums.ac.ir
چکیده
 استرونژیلوئیدس استرکورالیس یکی از شایع ترین نماتودهای انگلی بیماریزای انسان است که قادر به تکمیل چرخه حیات و گسترش در میزبان خود است. اکثریت بیماران مبتلا به آرتروز، یک عفونت بدون علامت یا بیماری ملایم دارند.امروزه با ازدیاد روز افزون بیماری‌های خود ایمنی و در نتیجه کورتون تراپی و نیز افزایش بیماری‌هایی همانند سندرم نقص سیستم ایمنی (Human Immunodeficiency Virus, HIV) وسرطان نگرانی‌های زیادی از ابتلا به بیماری‌های ثانویه در مورد این بیماران بوجود آمده است. این دسته از افراد بیش از دیگران در معرض ابتلا به عفونت‌های میکروبی نظیر آلودگی‌های باکتریایی، انگلی، قارچی و غیره می‌باشند و در صورت ابتلا ممکن است جان بیمار را تهدید کنند. از بین عفونت‌های انگلی استرونژیلوئیدس استرکولاریس به علت ویژگی عفونت مضاعف (Hyperinfection) در چرخه زندگی انگل از اهمیت ویژه ای برخوردار می‌باشد. گزارش پرونده ما مربوط به عفونت استرونژیلوئیدس مزمن همراه با لوسمی حاد لنفوبلاستی می باشد.
واژه‌های کلیدی: عفونت انگلی، استرونژیلوئیدس استرکولاریس، عفونت مضاعف، نقص ایمنی
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/25 | پذیرش: 1397/3/25 | انتشار: 1397/3/25

Hashemi S A, Izadyar N, Zibaei M. Strongyloides Stercoralis Hyperinfection in A Steroid-Dependent Leukemic Patient. aumj 2018; 7 (2) :166-170