زهرا کوهپایه ، کیومرث امینی ، آیدا معینی
استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران ، dr_kumarss_amini@yahoo.com
زمینه و هدف: مایکوپلاسماها به‌واسطه داشتن اندازه کوچک و فقدان دیواره سلولی از سایر باکتری‌ها متمایز می‌گردند و در بروز عفونت‌های ادراری-تناسلی در مردان وزنان نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی حضور جنس مایکوپلاسما و گونه‌های مایکوپلاسما هومینیس و جنیتالیوم در ادرار افراد ورزشکار حرفه‌ای و غیر ورزشکار می‌باشد.
روش بررسی: در این پژوهش تجربی از 50 مرد ورزشکار حرفه­ای و 50 مرد غیر ورزشکار نمونه ادراری اخذ گردید و به آزمایشگاه انتقال داده شد. پس از استخراج DNA، واکنش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت شناسایی جنس مایکوپلاسما و گونه‌های مایکوپلاسما هومینیس و مایکوپلاسما جنیتالیوم صورت گرفت.
یافته‌ها: در این پژوهش از 100 نمونه اخذشده 5 نمونه ازلحاظ جنس مایکوپلاسما مثبت بودند که هر 5 نمونه مربوط به افراد غیر ورزشکار بود. از 5 نمونه مثبت جنس، 3 نمونه متعلق به گونه مایکوپلاسما هومینیس و 2 نمونه متعلق به گونه مایکوپلاسما جنیتالیوم بودند.
نتیجه‌گیری: در این پژوهش نشان داده شد میزان آلودگی به مایکوپلاسماها در افرادی که دارای فعالیت ورزشی حرفه­ای هستند کمتر از سایر افراد می­باشد. به‌علاوه روش PCR روشی حساس و دقیق جهت شناسایی جنس و گونه‌های مایکوپلاسما می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: مایکوپلاسما جنیتالیوم، مایکوپلاسما هومینیس، عفونت ادراری-تناسلی
دریافت: 1397/1/18 | پذیرش: 1397/1/18 | انتشار: 1397/1/18

Kouhpayeh Z, Amini K, Moeini A. Detection Mycoplasma hominis and genitalium in Urine Samples from Athletes and Non-Athletes by Multiplex- PCR Method. aumj 2018; 7 (1) :35-42

کوهپایه زهرا، امینی کیومرث، معینی آیدا. شناسایی مایکوپلاسما هومینیس و مایکوپلاسما جنیتالیوم در نمونه ادرار افراد ورزشکار و غیر ورزشکار به روش Multiplex- PCR. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1396; 7 (1) :35-42