دوره 6، شماره 3 - ( 6-1396 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 178-173 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi K, Taleshi Z, Jokar A, Pouryaghub M, Bayaat F, Haji Maghsoudi L et al . Effect of Advanced Trauma Life Support (ATLS) Program on Nurse's Performance in Simulated Trauma Model. aumj 2017; 6 (3) :173-178
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-626-fa.html
احمدی کوروش، طالشی ذبیح الله، جوکار ابوالفضل، پوریعقوبی محسن، بیات فاطمه، حاجی مقصودی لیلی و همکاران.. تأثیر آموزش برنامه مراقبت های پیشرفته حیاتی در بیماران ترومایی، بر عملکرد پرستاران بر روی بیمارشبیه ساز تروما . نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1396; 6 (3) :173-178

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-626-fa.html


1- متخصص طب اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
2- متخصص طب اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
3- متخصص بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
4- متخصص جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
5- متخصص طب اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، dr.maghsoudi.m@gmail.com
چکیده:   (4281 مشاهده)
مقدمه: ازآنجایی‌که اقدامات مناسب و بموقع در مراقبت از بیماران ترومایی تأثیر بسزایی در بهبود این بیماران دارند بنابراین در این مطالعه تأثیر برنامه پیشرفته حمایتی بیماران ترومایی (Advanced Trauma Life Support) که به‌اختصار آن را ATLS می‌نامند در یک شرایط شبیه‌سازی‌شده بر روی پرستاران اورژانس موردبررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: برای این مطالعه 30 نفر از پرستاران بخش اورژانس در بیمارستان شهید مدنی کرج در یک دوره 4 روزه در مهرماه سال 1395 در یک مطالعه توصیفی - تحلیلی شرکت نمودند. در روز اول، آگاهی از نوع اقدامات،توالی اقدامات و همچنین روش انجام آن‌ها در پرستاران اورژانس در برخورد با یک بیمار شبیه‌سازی‌شده ترومایی با آزمون OSCE ارزیابی شد. در روز دوم و سوم کارگاه آموزشی ATLS اجرا و در روز چهارم ارزیابی مشابه روز اول بر روی همان افراد انجام شد و امتیازهای دو آزمون انجام‌گرفته در روز اول و چهارم با یکدیگر مقایسه گردید. نتایج به‌دست‌آمده از قبل و بعد از آموزش ATLS توسط نرم‌افزار SPSS ورژن 15 تجزیه‌وتحلیل گردید و P value کمتر از 05/0 به‌عنوان درجه معناداری در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: یافته‌های ما نشان داد که توانایی‌ها پرستاران اورژانس در هر سه بخش بعد از آموزش بهبود پیداکرده بود. در روز چهارم افزایش معنادار آماری در دانش کلینیکی پرستاران اورژانس درزمینه نوع اقدامات ATLS، توالی اقدامات و روش انجام آن‌ها در مواجه با موقعیت‌های ترومایی مشاهده شد (P Value به ترتیب 001/0 >، 016/0 و 01/0).
نتیجه‌گیری: دوره ATLS نقش مهمی در افزایش دانش کلینیکی و بهبود کارایی مهارت‌های عملی در مراقبت‌های ترومایی در پرستاران اورژانس داشت.
واژه‌های کلیدی: تروما، مهارت‌های عملی
متن کامل [PDF 184 kb]   (2690 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/7/10 | پذیرش: 1396/7/10 | انتشار: 1396/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb