محمد رضا اسد ، ریحانه ذوقی ، محمد فشی
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تهران، ایران

هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیرهشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل HMB بر تغییرات هورمون رشد و تستوسترون مردان غیر ورزشکار بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و به همین منظور 20 مرد غیر ورزشکار به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و به دوگروه تجربی (10 نفر) با میانگین سنی 39/1± 75/28 سال، قد30/0±83/179 سانتی متر، وزن27/5 ±81  کیلوگرم و درصد چربی40/6 ± 65/28  و گروه شاهد (10 نفر) با میانگین سنی14/2 ± 28 سال، قد71/3 ±25/180 سانتی متر، وزن58/3± 23/84 کیلو گرم و درصد چربی97/5± 21/29 تقسیم شدند. هردوگروه، پروتکل هشت هفته­ای تمرین مقاومتی (پنج حرکت- سه جلسه در هفته با شدت 50 تا 80 درصد (1repetition maximumرا اجرا کردند.گروه تجربی درطول مدت مدت پژوهش روزانه سه گرم مکمل HMB دریافت کردند. در گروه شاهد ازدارونما استفاده شد. قبل از شروع تمرینات و 48 ساعت پس از آخرین جلسه برنامه تمرینی از آزمودنی­ها در شرایط ناشتا نمونه گیری خون از سیاهرگ ساعد دست چپ انجام گرفت.درنهایت میزان هورمون رشد و تستوسترون سرم با استفاده از کیت microwells ساخت کشورآمریکا مورد ارزیابی قرارگرفت. علاوه بر هورمون رشد و تستوسترون، درصد چربی، شاخص توده بدن و VO2max آزمودنی ها پیش و پس از هشت هفته عملیات میدانی تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل آماری با استفاده از آزمون تی همبسته نشان داد، مصرف مکمل HMB تاثیر معناداری بر تغییرات هورمون رشد، تستوسترون، درصد چربی بدن، شاخص توده بدن و VO2max ندارد. یافته­های تحقیق حاضر از دوز مصرف توصیه شده مکمل HMB برای افزایش سطح رشد و تستوسترون سرم حمایت نمی­کند.

واژه‌های کلیدی: تمرین مقاومتی، مکمل HMB، هورمون تستوسترون، هورمون رشد، مردان غیر ورزشکار
دریافت: 1395/8/19 | پذیرش: 1395/8/19 | انتشار: 1395/8/19

Assad M, Zoghi R, Fashi M. The Effect of 8 Weeks Resistance Training with HMB Supplementary Product on Changes in Growth Hormone and Testosteron Over Un athlete Males. aumj 2016; 5 (3) :187-193

اسد محمد رضا، ذوقی ریحانه، فشی محمد. تأثیرهشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل HMB بر تغییرات هورمون رشد و تستوسترون مردان غیر ورزشکار. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1395; 5 (3) :187-193