روح الله قاسم پور ، امیراشکان نصیری‌پور ، سیدمجتبی حسینی
دانشیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مقدمه: پذیرش مجدد بیمارستانی به علت تأثیر بر روی هزینه و کیفیت مراقبت بیمارستانی و تحمیل بار اضافی بر نظام بهداشتی ودرمانی، از اولویت‌های مهم مدیران بیمارستان‌ها به حساب می‌آید.این مطالعه با هدف بررسی علل بستری مجدد بیماران بخش‌های مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران انجام شد.

روش پژوهش: این مطالعه از نوع کاربردی، توصیفی مقطعی گذشته نگر است. جامعه پژوهش شامل موارد بستری مجدد در طی سال 1393 در بخش‌های مسمومین بیمارستان لقمان حکیم بودند. حجم پژوهش بر اساس جدول مورگان 300پرونده بالینی می‌باشد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. بستری مجدد در مطالعه حاضر، به صورت بستری بیش از یک بارتعریف گردید. داده‌های دموگرافیک شامل (سن، جنس، تاهل،شغل، تحصیلات)و متغیر‌های مربوط به بستری (دفعات بستری، طول اقامت،علت ونحوه مسمومیت،وضعیت ترخیص وارجاع وبیمه) توسط فرم اطلاعاتی از پرونده استخراج گردیدو در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی ودرصد) وآمار استنباطی(آزمون همبستگی کای دو، آزمون تی وابسته وآزمون کای اسکوئر) توسط نرم افزار SPSS21موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت و آزمون فرضیه انجام گردید.

یافته‌ها: درطول مدت مطالعه 300 موردبستری مجدد در بخش‌های مسمومین بیمارستان لقمان حکیم مورد بستری قرار گرفتند. علت بستری مجدد در 6/41درصد بیماران موارد مربوط به مشکلات خانوادگی است. از سایر علل به ترتیب مسائل عاطفی ومسائل روحی واعتیادرا می‌توان نام برد.4/13درصد بیماران مورد مطالعه بستری مجدد داشته اند.جمع کل هزینه معالجه بیماران برحسب بستری مجدد 2060521754ریال است. میانگین هزینه اقامت برای هر بیمار10256639ریال، پرداخت ازجیب بیمار928136 ریال و پرداخت یارانه سلامت توسط وزارت بهداشت1834370 ریال بود.

نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج مطالعه حاضر نشان دادکه، عوامل متعددی در بستری مجدد بیماران بخش مسمومین به بیمارستان می‌تواند دخیل باشد که عمده ترین آن‌ها را می‌توان در چهار حیطه مشکلات خانوادگی، مشکلات روحی، مشکلات عاطفی واعتیاد نام برد.

واژه‌های کلیدی: بستری مجدد، مسمومیت، بیمار، هزینه
متن کامل [PDF 178 kb]   (1920 دریافت)
دریافت: 1395/2/14 | پذیرش: 1395/2/14 | انتشار: 1395/2/14

Ghasempour R, Nasiripour A, Hosseini S. A Study of Causes of Readmission Patients Toxicological Ward of the Loghman Hakim Hospital, in Tehran in 2014. aumj 2016; 5 (1) :8-12