دوره 1، شماره 2 - ( 1-1391 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 108-100 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Payahoo L, Alipoor B, Baghdadchi J. Assessment of Medical Science Students‘ Knowledge Regarding the Role of Nutrition in Prevention or Incidence of Cancer in Tabriz University. aumj 2012; 1 (2) :100-108
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-35-fa.html
پیاهو لاله، علیپور بیت‌اله، بغدادچی جلیل. بررسی سطح آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ارتباط با نقش تغذیه و سرطان. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1391; 1 (2) :100-108

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-35-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- استادیار علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، alipoorb@tbzmed.ac.ir
3- دانشیار علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (11837 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان، بیماری مزمنی است که شیوع آن، طی سال‌های اخیر رو به رشد است. عوامل مختلف وارثتی و محیطی در بروز آن نقش دارند. از بین عوامل محیطی می‎توان به تعادل انرژی و عادات غذایی اشاره کرد. تغذیه بدلیل دارا بودن عوامل محافظ و مضر، نقش مهمی را به ترتیب در پیشگیری یا بروز سرطان ایفا می‌کند. هدف مطالعه حاضر، بررسی سطح آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ارتباط با نقش تغذیه و سرطان بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 565 (219 مرد و 346 زن)، دانشجوی ترم آخر دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت. پرسشنامه‌ای که شامل سوالاتی در ارتباط با ویژگی‌های دموگرافیکی دانشجویان و بررسی میزان آگاهی آن‌ها بود، توسط دانشجویان تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده‎ها توسط روش‌های آماری توصیفی و به صورت فراوانی و درصد ارائه شد و برای بررسی ارتباط بین دانش تغذیه‌ای با متغیرهای دموگرافیکی از ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد. یافته‎ها: 4/13%از دانشجویان آگاهی کم، 41% آگاهی متوسط، و 6/45% آگاهی بالایی داشتند. ارتباط بین متغیرهای رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، گذراندن واحد درسی تغذیه در طول تحصیل و منبع کسب دانش تغذیه‎ای با میزان دانش تغذیه‎ای دانشجویان معنی‌دار و جنس و سن معنی‌دار نبود. نتیجه‎گیری: عوامل تغذیه‌ای نقش مهمی در بروز سرطان دارند و آگاهی افراد در این زمینه، نقش مهمی دارد. در این مطالعه، دانشجویان علوم پزشکی به‌عنوان گروه مرتبط با سلامتی عمومی، از آگاهی کافی برخوردار نبوده و لذا استفاده از روش‌های آموزشی مناسب برای ارتقای آگاهی آن‌ها، می‌تواند راهکار مناسبی باشد.
متن کامل [PDF 204 kb]   (2278 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/6/5 | پذیرش: 1396/6/1 | انتشار: 1396/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb