مروری بر پزشکی ازراه دور در اطفال
کیومرث پوررستمی ، حمیرا آوری ، رضا ارجمند تیموری، نسرین الهی مهر
فوق لیسانس روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، homeiraavary@yahoo.com
توسعه وپیشرفت در علم فناوری و ارتباطات باعث تغییرات هنگفتی در زندگی و جامعه بشری شده است. علم پزشکی نیز در استفاده از این فناوری مستثنی نبوده و همیشه پیش قدم می‌باشد. ارائه خدمات بهداشتی توسط علم فناوری اطلاعات نیز دارای رشد فزاینده ای بوده است. در واقع به کار بردن فناوری اطلاعات جهت ارائه داده‌های درمان و آموزش ازراه دور و یا به عبارتی دیگر امکان دسترسی به اطلاعات سلامت و دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی درمانی را ،پزشکی از راه دور یا تله مدیسین می‌نامند. این خدمات را می‌توان در زمینه‌های مختلف پزشکی از جمله در اطفال اطلاق نمود. پر واضح است که در وضعیت کنونی که حضور کلیه متخصصین پزشکی در همه شهرها و مراکز درمانی کوچک امکان پذیر نیست استفاده گسترده از تکنیک پزشکی از راه دور می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌های درمانی ،مسافرتهای درمانی ،مرگ ومیر و افزایش امید به زندگی گردد. از آنجائی که بیشتر کودکان در معرض خطر انواع بیماریها می‌باشند بنابراین انجام مراقبت‌های بهداشتی به صورت سریع لازم بوده واستفاده به موقع ازروش پزشکی ازراه دور در اطفال در جهت انجام مراقبت‌ها ودرمان موثر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، تله مدیسین
دریافت: 1394/7/18 | پذیرش: 1394/7/18 | انتشار: 1394/7/18

Purrostami K, Avary H. A Review of Telemedicine in Pediatrics. aumj 2015; 4 (3) :199-208

پوررستمی کیومرث، آوری حمیرا، ارجمند تیموری رضا، الهی مهر نسرین. مروری بر پزشکی ازراه دور در اطفال. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1394; 4 (3) :199-208