1- استادیار ، گروه بیوشیمی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، ایران ، info@neutronpro.com 2- فارغ التحصیل کارشناسی علوم آزمایشگاهی، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، ایران 3- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، واحد علمی و تحقیقات گروه سلامت نوترون، ایران
چکیده: (9913 مشاهده)
زمینه و هدف: آب قلیایی به دوصورت الکتروشیمیایی و طبیعی تهیه میگردد و مطالعات قبلی ثابت کرده که آب قلیایی میتواند رادیکال اکسیژن فعال را در سلول های کشت شده پاکسازی نماید. انتظار میرود که آب قلیایی اثرات پیشگیرانه و مثبتی بر بیماریهای مرتبط با استرس اکسیداتیو مانند تصلب شرایین و ناراحتیهای قلبی-عروقی داشته باشد. در تحقیق حاضر اثر آب آشامیدنی قلیایی بر پروفایل لیپیدی سرم موش سفید آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روشها: در این تحقیق از 32 موش سفید بزرگ نر نژاد ویستار با وزن 250-200 گرم استفاده شد. موش ها بطور تصادفی به چهار گروه بنام گروه کنترل، گروه قلیایی1 و 2 با اضافه نمودن بیکربنات سدیم و گروه اسیدی با اضافه نمودن اسیداستیک به آب آشامیدنی آنها تقسیم گردیدند. پس از گذشت 32 هفته، خونگیری انجام و پس از اندازه گیری پارامترهای مربوط به پروفایل لیپید، اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: بر اساس نتایج به دست آمده، غلظت کلسترول و تریگلیسرید در گروه های رژیم آب قلیایی1و2 و غلظت LDL در گروه قلیایی1 نسبت به گروه کنترل کاهش معنیدار یافته است(05/0p<). ولی غلظت LDL در گروه قلیایی2 و HDL در گروه های رژیم آب قلیایی1و2 تغییر معنادار نداشته است. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان میدهد تجویز روزانه آبهای قلیایی می تواند باعث بهبود پروفایل لیپید شده و احتمالا خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.
Salemi Z, Farahani H, Moradi B, Sharif Moghadasi R. Effect of Alkaline Water on the Lipid Profile in Wistar Rats. aumj 2015; 4 (3) :184-190 URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-333-fa.html
سالمی زهرا، فراهانی حامد، مرادی بهروز، شریف مقدسی راضیه. بررسی اثر مصرف آب آشامیدنی قلیایی بر پروفایل لیپیدی در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1394; 4 (3) :184-190