دوره 4، شماره 1 - ( 11-1393 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourghaderi M, Afshar A, Hakim S, Safari A, Tajbakhsh R, Karimi A. Nutritional Indicators and Some Related Factors in Hemodialysis Patients Referred to Hospitals Covered by Alborz University of Medical Science, Summer 91. aumj 2015; 4 (1) :1-10
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-264-fa.html
پورقادری مونا، افشار افشین، حکیم سیده سارا، صفری علی‌اکبر، تاجبخش رامین، کریمی علی‌اکبر. شاخص‌های تغذیه‌ای و برخی عوامل مؤثر بر آن در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز، سال 91. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1393; 4 (1) :1-10

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-264-fa.html


1- کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
2- کارشناس تغذیه، مدیریت نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
3- کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، کارشناس کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، sara.hakim7153@gmail.com
4- دکترای داروسازی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
5- فوق تخصص کلیه و فشار خون، استادیار، ریاست دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
6- دکتری علوم آزمایشگاهی
چکیده:   (5239 مشاهده)
زمینه و هدف: سوء تغذیه انرژی- پروتئین، یکی از مشکلات پیچیده، چند عاملی و شایع در بیماران کلیوی تحت درمان با همودیالیز بوده که با افزایش میزان مرگ و میر در این بیماران رابطه مستقیم دارد. این تحقیق با هدف تعیین شاخص‌های تغذیه‌ای و برخی عوامل مؤثر بر آن در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شده است. مواد و روش‌ها: این بررسی به روش مقطعی بر روی 210 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. شاخص‌های آنتروپومتری (BMI،TSF ، MAMC و MAC) ، فراسنج‌های بیوشیمیایی (آلبومین و کراتینین سرم) ، پروتئین و انرژی دریافتی از دریافت سه روزه با استفاده از فرم یادآمد 24 ساعته خوراک اندازه گیری شد. از نرم افزارهای ΙΙ FP و SPSS نسخه 12 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها کمبود دریافت انرژی و پروتئین در بیماران بررسی شده به شدت بالا گزارش شد (به ترتیب 8/93% و 8/82%). تخلیه ذخایر چربی و ذخایر پروتئین ساختمانی در این بیماران به ترتیب 2/38% و 5/84% گزارش شد. سوءتغذیه بر مبنای MAMC در مردان و بر اساس TSF در زنان به طور معناداری بیشتر بود (به ترتیب 04/0 P= و 001/0=P). رابطه سن با شاخص‌های تن سنجی و آلبومین نیز معنادار بود. نتیجه‌گیری: سوءتغذیه مشکل شایع و جدی در بیماران دیالیزی بررسی شده است. بررسی جامع و مستمر وضعیت تغذیه‌ای این بیماران و انعکاس نتایج جهت آموزش و تسهیل ارائه خدمات توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 311 kb]   (2514 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/15 | پذیرش: 1394/1/15 | انتشار: 1394/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb