[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 1 - ( 11-1393 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 1-10 برگشت به فهرست نسخه ها
شاخص‌های تغذیه‌ای و برخی عوامل مؤثر بر آن در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز، سال 91
1 مونا پورقادری، 2 افشین افشار، 3 سیده سارا حکیم، 4 علی‌اکبر صفری، 5 رامین تاجبخش، 6 علی‌اکبر کریمی
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، کارشناس کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، sara.hakim7153@gmail.com
چکیده:   (2782 مشاهده)
زمینه و هدف: سوء تغذیه انرژی- پروتئین، یکی از مشکلات پیچیده، چند عاملی و شایع در بیماران کلیوی تحت درمان با همودیالیز بوده که با افزایش میزان مرگ و میر در این بیماران رابطه مستقیم دارد. این تحقیق با هدف تعیین شاخص‌های تغذیه‌ای و برخی عوامل مؤثر بر آن در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شده است. مواد و روش‌ها: این بررسی به روش مقطعی بر روی 210 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. شاخص‌های آنتروپومتری (BMI،TSF ، MAMC و MAC) ، فراسنج‌های بیوشیمیایی (آلبومین و کراتینین سرم) ، پروتئین و انرژی دریافتی از دریافت سه روزه با استفاده از فرم یادآمد 24 ساعته خوراک اندازه گیری شد. از نرم افزارهای ΙΙ FP و SPSS نسخه 12 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها کمبود دریافت انرژی و پروتئین در بیماران بررسی شده به شدت بالا گزارش شد (به ترتیب 8/93% و 8/82%). تخلیه ذخایر چربی و ذخایر پروتئین ساختمانی در این بیماران به ترتیب 2/38% و 5/84% گزارش شد. سوءتغذیه بر مبنای MAMC در مردان و بر اساس TSF در زنان به طور معناداری بیشتر بود (به ترتیب 04/0 P= و 001/0=P). رابطه سن با شاخص‌های تن سنجی و آلبومین نیز معنادار بود. نتیجه‌گیری: سوءتغذیه مشکل شایع و جدی در بیماران دیالیزی بررسی شده است. بررسی جامع و مستمر وضعیت تغذیه‌ای این بیماران و انعکاس نتایج جهت آموزش و تسهیل ارائه خدمات توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: سوءتغذیه، همودیالیز، محیط عضله میان بازو، آلبومین
متن کامل [PDF 311 kb]   (1188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/15 | پذیرش: 1394/1/15 | انتشار: 1394/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourghaderi M, Afshar A, Hakim S, Safari A, Tajbakhsh R, Karimi A. Nutritional Indicators and Some Related Factors in Hemodialysis Patients Referred to Hospitals Covered by Alborz University of Medical Science, Summer 91. aumj. 2015; 4 (1) :1-10
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-264-fa.html

پورقادری مونا، افشار افشین، حکیم سیده سارا، صفری علی‌اکبر، تاجبخش رامین، کریمی علی‌اکبر. شاخص‌های تغذیه‌ای و برخی عوامل مؤثر بر آن در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز، سال 91. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1393; 4 (1) :1-10

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-264-fa.html



دوره 4، شماره 1 - ( 11-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4140