دوره 14، شماره 1 - ( زمستان 1403 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 113-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abid M, Armand N, Ejtehadi M, Taheri F. The status of health tourism within the legal framework and policy documents of the Islamic Republic of Iran. aumj 2024; 14 (1) :99-113
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1722-fa.html
آبید محمد، آرمند نظام، اجتهادی محمد، طاهری فهیمه. جایگاه گردشگری سلامت در نظام حقوقی و اسناد سیاستی جمهوری اسلامی ایران. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1403; 14 (1) :99-113

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1722-fa.html


1- 1- گروه حقوق و فقه، پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی(سمت)، تهران، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، armandnezam@yahoo.com
3- دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
4- دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده:   (373 مشاهده)
 چکیده
مقدمه: گردشگری سلامت، به‌عنوان یکی از شاخه‌های صنعت گردشگری، در سال‌های اخیر توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده است. این صنعت نه تنها به توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک می‌کند، بلکه به افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت نیز می‌پردازد. در جمهوری اسلامی ایران، با وجود توانمندی‌های بالا در حوزه‌های مختلف پزشکی و درمانی، گردشگری سلامت به‌طور ویژه توجه قانونگذاران را به خود جلب نکرده و فاقد پیشینه قانونگذاری خاص در این زمینه است.
روش کار: این پژوهش به‌منظور بررسی جایگاه گردشگری سلامت در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران از روش تحقیق توصیفی و تحلیلی استفاده کرده است. روش تحلیل محتوا برای استخراج و بررسی اسناد بالادستی و حقوق موضوعه مرتبط با گردشگری سلامت به‌کار گرفته شد. در این تحقیق، ابتدا اسناد قانونی و مقررات مرتبط با گردشگری سلامت گردآوری و سپس تحلیل محتوای این منابع انجام شد تا مشخص گردد که قوانین موجود تا چه اندازه به حمایت از گردشگران سلامت پرداخته‌اند.
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که در نظام حقوقی ایران، گردشگری سلامت به‌طور خاص در قوانین و مقررات مورد توجه قرار نگرفته است. علی‌رغم اینکه لفظ «گردشگری سلامت» به‌طور خاص در قوانین نیامده، می‌توان با استناد به اصول کلی و عمومات قانونی، حمایت‌های حقوقی لازم را از گردشگران سلامت به‌عمل آورد. این تحقیق همچنین به بررسی نقش و تأثیر گردشگری سلامت بر اقتصاد کشور، از جمله ایجاد فرصت‌های شغلی و افزایش درآمد، پرداخته است.
نتیجه‌گیری: نتیجه گیری تحقیق حاکی از آن است که برای شکوفایی صنعت گردشگری سلامت در ایران، نیاز به تقویت زیرساخت‌های قانونی و حمایت‌های حقوقی ویژه وجود دارد. پیشنهاد می‌شود که قوانین و مقررات به‌گونه‌ای تدوین شوند که حمایت‌های لازم از گردشگران سلامت را به‌طور مشخص پیش‌بینی کرده و امنیت حقوقی لازم را برای این گروه از مسافران فراهم آورند.
 
متن کامل [PDF 477 kb]   (86 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی کاربردی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/3 | پذیرش: 1403/9/7 | انتشار: 1403/10/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb