دوره 11، شماره 3 - ( تابستان 1401 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 374-365 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoodi Z, Solimannejad M, Niazi M, Ghavidel N, Solimannejad T. Ranking the Tendency to Risky Behaviors of Adolescents in Karaj Based on Analytic Hierarchy Process (AHP). aumj 2022; 11 (3) :365-374
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1548-fa.html
محمودی زهره، سلیمان نژاد محمد، نیازی محسن، قویدل نوشین، سلیمان نژاد طاهره. رتبه بندی گرایش به رفتارهای پرخطر نوجوانان شهر کرج بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP). نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1401; 11 (3) :365-374

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1548-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.
2- دکتری جامعه شناسی، مدرس دانشگاه فرهنگیان البرز.
3- استاد گروه علوم اجتماعی دانشگاه کاشان.
چکیده:   (1880 مشاهده)
مقدمه: مساله آسیب های اجتماعی و شیوع آنها در بین نوجوانان به یکی از دغدغه های اصلی خانواده ها، نظام سلامت، تعلیم و تربیت و جامعه تبدیل شده است. هدف این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی گرایش به رفتارهای پرخطر در بین دانش‌آموزان بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی است.
مواد و روش ها: این تحقیق به شیوه پیمایشی بر روی 60 نوجوان 14-19 ساله و 60 نفر از مطلعین حوزه آسیب های اجتماعی شامل (مدیران، مشاوران و معلمان) در سطح مدارس متوسطه دوم ناحیه 4 شهر کرج در سال 1399 انجام گرفته است. نمونه گیری به روش چند مرحله ای بوده و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه مقایسه زوجی و چک لیست مشخصات فردی اجتماعی جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار Excel تحلیل گردید.
یافته ها: پاسخگویان به طور مساوی 50 درصد مرد و 50 درصد زن بوده اند. نوجوانان پسر به ترتیب در معرض رفتارهای پرخطر پارتی و دوستی ها با 34 درصد، فیلم و فضای مجازی با 19 درصد، اعتیاد به مواد صنعتی با 18 درصد، اعتیاد به مواد سبک با 17 درصد و خشونت با 12 درصد قرار دارند. نوجوانان دختر نیز به ترتیب در معرض رفتارهای پرخطر پارتی و دوستی ها با 43 درصد، فیلم و فضای مجازی با 25 درصد، اعتیاد به مواد صنعتی با 17 درصد، اعتیاد به مواد سبک با 10 درصد و خشونت با 5 درصد قرار دارند. همچنین براساس جنسیت زمینه آسیب پذیری دختران 12 درصد بیشتر از پسران می باشد.
نتیجه گیری: نتایج تحلیل های حاصل از مقایسه زوجی یافته ها حاکی از این است که شیوع رفتارهای پرخطر در بین دختران و پسران از الگوی مشابهی پیروی می کند و اولویت بندی آسیب ها یکسان است، اما میزان شیوع هر یک از آسیب ها بر اساس جنسیت متفاوت است. بنابراین، برنامه ریزی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برای افراد در معرض رفتارهای پرخطر ضرورت مهمی تلقی می‌گردد.
 
متن کامل [PDF 496 kb]   (567 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/21 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb