دوره 11، شماره 3 - ( تابستان 1401 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 297-289 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatefnia E, Lotfi R, Rahimzadeh M. Predictors of Common Cancer Screening Behavior in Middle-Aged Iranian Men Working at University Using the Health Belief Model. aumj 2022; 11 (3) :289-297
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1542-fa.html
هاتف نیا عفت، لطفی راضیه، رحیم زاده میترا. پیش بینی کننده های رفتار غربالگری سرطان های شایع در مردان میانسال ایرانی شاغل در دانشگاه با استفاده از الگوی اعتقاد بهداشتی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1401; 11 (3) :289-297

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1542-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج
چکیده:   (1365 مشاهده)
زمینه و هدف: مردان نسبت به زنان از میزان بالاتری از ابتلا به سرطان‌ها و مرگ ناشی از آن برخوردار هستند همچنین احتمال استفاده مردان از خدمات بهداشتی و پیشگیری مثل غربالگری سرطان نسبت به زنان خیلی کمترمی باشد. این مطالعه با هدف تعیین پیش بینی کننده های رفتار غربالگری سرطان های شایع در مردان میانسال شاغل در دانشگاه  با استفاده از الگوی اعتقاد بهداشتی انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود  که بر روی مردان میانسال  شاغل در دانشگاه شهر کرج انجام شد. نمونه گیری به صورت سرشماری و شامل همه مردان شاغل دارای معیار ورود به مطالعه بودند. ابزار جمع آوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود  که فرآیند روایی و پایایی آن طی شده بود.
یافته ها: نتایج نشان داد که 2/10% از مردان یکی از انواع غربالگری سرطان را انجام داده بودند و رگرسیون لجستیک نشان داد که موانع درک شده و خودکارآمدی پیش بینی کننده رفتار غربالگری در مردان بودند .
نتیجه گیری: با توجه به انجام بسیار کم رفتار غربالگری در مردان ایرانی و شیوع روزافزون سرطان در آنها لزوم مداخلات آموزشی در جهت توجه مردان به سرطان وجود دارد و با توجه به نتایج این مطالعه که خودکارآمدی و موانع درک شده را به عنوان پیش بینی کننده های رفتار گزارش کرد. در نظر گرفتن آنها در امر مداخلات می‌تواند منجر به ارتقای رفتار غربالگری در مردان شود.
 
متن کامل [PDF 717 kb]   (473 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/20 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb