عباس درجانی ، حجت افتخاری ، زهرا محتشم امیری
متخصص پزشکی اجتماعی وطب پیشگیری، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران ، mohtashamaz@yahoo.com
مقدمه: در بیش از 50% موارد ضایعات پسوریازیس، کلونیزاسیون استافیلوکوک اورئوس گزارش شده است. با توجه به نقش اختلال اپیدرمی در کلونیزاسیون استاف اورئوس و نقش سوپر آنتی‌ژنی استاف در تشدید پسوریازیس، این مطالعه با هدف ارتباط کلونیزاسیون استافیلوکوک اورئوس ضایعات پوستی بیماران پسوریازیس ولگاریس با شدت بیماری بر حسب PASI Score (Psoriatic Area and Severity Index) انجام شد. مواد وروش‌ها: دریک مطالعه توصیفی تحلیلی، 42 بیمارجدید پسوریازیس ولگاریس که طی 4 هفته گذشته هیچ درمان موضعی یا سیستمیک آنتی‌بیوتیک دریافت نکرده بودند وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز از بیماران کسب شده، PASI Score بر اساس معیار اریتم، پوسته‌ریزی، ضخامت و اندازه پلاک‌های پسوریازیسی و سطح درگیری محاسبه شد.سپس نمونه‌گیری از ضایعات پوستی با سوآب انجام شده و برای کشت به آزمایشگاه فرستاده شدند. سپس داده‌ها با نرم‌افزار SPSS 13 و با استفاده از آزمون آماری T-Test مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج: فراوانی نسبی کلونیزاسیون ضایعات پوستی بیماران پسوریازیسی 2/45% (19 بیمار از 42 بیمار) بود.میانگین PASI Score درگروه کشت مثبت 62/3±07/16 و در گروه کشت منفی 67/3±43/12 بود که این اختلاف از نظر آماری تفاوت معناداری داشته است (001/P=). میانگین طول مدت بیماری در گروه کشت مثبت 98/4±11/7 سال و در گروه کشت منفی 25/5±39/6 سال بود که از نظر آماری تفاوت معناداری نبود. نتیجه‌گیری: اختلاف آماری معنادار شدت بیماری در گروه کشت مثبت وکشت منفی از نظر استافیلوکوک اورئوس در بیماران پسوریازیس می‌تواند ناشی از نقش سوپر آنتی‌ژنی این باسیل در بیماری فوق باشد.
واژه‌های کلیدی: استاف اورئوس، شدت بیماری، پسوریازیس ولگاریس، PASI Score
متن کامل [PDF 215 kb]   (2088 دریافت)
دریافت: 1392/12/19 | پذیرش: 1392/12/19 | انتشار: 1392/12/19

Darjani A, Eftekhari H, Mohtasham-Amiri Z. Relationship of Staphylococcal Aureus Colonization with Severity of Psoriasis Vulgaris Disease According to PASI Score. aumj 2014; 3 (1) :7-10