دوره 11، شماره 2 - ( بهار 1401 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 228-219 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Estabarghi E, Sadeghpour M, Mehrabani A, Motamedi Hoor S. Effectiveness of Antibacterial Properties of Mentha Pulegium Hydroalcoholic Extract on Pathogens by Microdilution in Vitro. aumj 2022; 11 (2) :219-228
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1524-fa.html
استبرقی احسان، صادق پور مجید، مهربانی امیر، معتمدی حور ساره. میزان اثربخشی خاصیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی پونه کوهی Mentha pulegium بر روی پاتوژنها به روش میکرودایلوشن در شرایط آزمایشگاهی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1401; 11 (2) :219-228

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1524-fa.html


1- دکترای تخصصی میکروبیولوژی، گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهربابک، ، شهربابک، ایران
2- کارشناس ارشد میکروب شناسی، عضو علمی انجمن میکروب شناسی ایران ، تهران، ایران
3- کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی، گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
4- کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی، گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، زنجان، ایران
چکیده:   (1292 مشاهده)
زمینه و هدف: استفاده از خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی‌ها تواند مشکلات رایج در بکارگیری از آنتی بیوتیک­ها را بر طرف کند. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی خاصیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی پونه کوهی بر روی باکتریهای پاتوژن به روش میکروپلیت در شرایط آزمایشگاهی‌ می باشد.
مواد و روش‌ها: پس از جمع آوری پونه کوهی آنها را در مکانی به­دور از نورخورشید در سایه برای مدت 72-48 ساعت خشک کرده و عصاره­گیری به روش خیساندن(ماسیراسیونMaceration)صورت گرفت، سپس فعالیت ضد باکتریایی به روش (میکرودایلوشن) بر اساس میزان کدورت حاصل با غلظت 100درصد، میزان حداقل غلظت(رقت) مهارکننده MIC در محیط مولر هینتون براث­ ارزیابی گردید.
یافته ها: نتایج حاصل از آزمون میکرودایلوشن نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر اشریشیاکلی در گوده اول (lµ50)، حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر سالمونلا تایفی موریوم در گوده اول(lµ50)، حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر کلبسیلا پنومونیه در گوده دوم(lµ25)، حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر سودوموناس آئروژینوزا در گوده ششم(lµ56/1)، حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر باسیلوس سرئوس در گوده هشتم(lµ39/0)، حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره بر استافیلوکوک اورئوس در گوده دهم( بدون رشد) را نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس پونه کوهی دارای خاصیت ضدباکتریایی می­باشد و می­تواند به عنوان یک منبع ارزان و در دسترس برای کاربردهای درمانی در برخی از عفونتهای باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد. به عبارتی از پونه کوهی می­توان به عنوان جایگزین مناسب آنتی بیوتیک های صناعی و نگهدارنده مواد غذایی جهت مقابله با باکتریها درنظر گرفته شود. البته اثرات این عصاره‌ها باید در محیط in vivo  و  in vitro  به دقت بررسی شوند.

 
متن کامل [PDF 598 kb]   (458 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/1/11 | پذیرش: 1401/1/10 | انتشار: 1401/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb