Zibaei M, Firoozeh F, Aziziyan T, Sobhani-Nasab A, Etemadi A, Amirin Z. Evaluation of Antimicrobial Effect of Ghalghaf Gall Extract on Gram positive and Gram Negative Bacteria. aumj 2021; 11 (1) :103-109
URL:
http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1455-fa.html
زیبایی محمد، فیروزه فرزانه، عزیزیان ترمه، سبحانی نسب علی، اعتمادی افشار، امیری زهرا. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاهی گال قلقاف بر باکتریهای گرم مثبت و منفی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 11 (1) :103-109
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1455-fa.html
1- استاد، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران . مرکز تحقیقات گیاه درمانی و طب مکمل مبتنی بر شواهد، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاه درمانی و طب مکمل مبتنی بر شواهد، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران. دانشیارگروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، firoozeh823@gmail.com
3- کارشناس ارشد، گروه بیولوژی، دانشگاه دانش البرز، قزوین، ایران
4- استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
5- دکتری تخصصی، بخش بروسلا، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، کرج، ایران
6- دکتری پزشکی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده: (1597 مشاهده)
زمینه و هدف: در قرن اخیر استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها سبب ظهور جدایههای مقاوم به درمان شده است که به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جمعیتهای انسانی مطرح میباشد. به منظور مقابله با این پدیده رویکردهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است که از جمله آنها میتوان به استفاده از عصاره طبیعی گیاهان جهت درمان بیماریهای عفونی اشاره کرد. گال قلقاف در اثر رشد غیر طبیعی بافت های گیاهی تحت تاثیر عوامل زنده مانند زنبورها بر اندام های مختلف درخت بلوط ایجاد میگردد. یافتههای آزمایشگاهی بدست آمده از ارزیابی این ترکیب گیاهی دلالت بر پتانسیل بالای خاصیت ضد میکروبی آن دارد. در مطالعه پیش رو اثر ضد میکروبی عصاره گیاهی گال قلقاف بر روی باکتریهای اشریشیا کلای و استافیلوکوکوکوس اورئوس بررسی گردیده است.
مواد و روشها: این مطالعه بر روی سویههای استاندارد اشرشیا کلای25922ATCC و استافیلوکوکوس اورئوس 25923ATCC انجام پذیرفت. عصاره آبی گال قلقاف به روش سوکسله بدست آمد. جهت ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به روش براث ماکرو دایلوشن (Broth-Macrodilution) تعیین گردید.
یافتهها: حداقل غلظت مهار کننده رشد عصاره های گیاهی گال قلقاف در باکتری اشرشیا کلای به میزان 3125 میکروگرم در میلیلیتر و در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 98 میکروگرم در میلیلیتر بدست آمد. همچنین حداقل غلظت کشنده عصاره گال قلقاف در باکتریهای اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 50000 میکروگرم در میلیلیتر و 1562 میکروگرم در میلیلیتر بود.
نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد عصاره گیاهی گال قلقاف بر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به باکتری گرم منفی اشرشیا کلای اثر ضد میکروبی بسیار خوبی دارد. همچنین اگر چه عملکرد باکتریواستاتیک نسبتا قوی عصاره فوق بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید، اما بین غلظت باکتریسیدال و باکتریوستاتیک اختلاف قابل توجه وجود داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/9/23 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10