1- دکترای مهندسی صنایع غذایی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) ، M.Pero@zarholding.com 2- کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) 3- مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانژه آریا (هوفنبرگ) 4- دکترای تخصصی شیمی تجزیه / گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
چکیده: (2135 مشاهده)
در این تحقیق، نوشیدنی میوهای گازدار و نوشابه کولا با استفاده از ساکارز و شربت فروکتوز 55 تهیه و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آنها مقایسه شد. برای این منظور، سه تیمار مورد بررسی قرار گرفتند: 100 % ساکارز؛ 100 % شربت فروکتوز 55؛ 50 % ساکارز و 50 % شربت فروکتوز55. تغییرات پروفایل قندی برای نوشابه و نوشیدنی میوه ای با استفاده از دستگاه HPLC و تغییرات کدورت برای نوشیدنی میوه ای گازدار طی یک بازه زمانی 45 روزه با استفاده از دستگاه کدورت سنج مورد بررسی قرار گرفتند. مشاهده شد که طی زمان نگهداری، مقداری از ساکارز هم در نوشیدنی میوه ای و هم در نوشابه به واحد های سازنده اش که فروکتوز و گلوکز می باشد، هیدرولیز می شود. درجه هیدرولیز در رابطه با نوشابه بیشتر از نوشیدنی میوه ای بود. در رابطه با نوشیدنی میوه ای گازدار، میزان درجه هیدرولیز طی 45 روز کمتر از 10 % بود ولی برای نوشیدنی کولا میزان هیدرولیز طی این مدت حدود 30 % بود. کدورت نمونه های نوشیدنی میوه ای نشان داد که با افزایش نسبت شربت فروکتوز در مقایسه با ساکارز، کدورت کمتری در محصول حاصل می شود.
Pero M, Ershadi A, Gholami R, Atrchi P, Jafari Asl M. Physicochemical Analysis of Carbonated Fruit Drink and Cola Beverage Prepared from Fructose Syrup 55 and Sucrose. aumj 2021; 10 (2) :49-54 URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1268-fa.html
پرو میلاد، ارشادی آرش، غلامی روناک، عطرچی پدرام، جعفری اصل مهدی. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نوشیدنی میوه ای گازدار و نوشابه کولا حاوی شربت فروکتوز 55 و ساکارز. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :49-54