دوره 10، شماره 2 و Supplement - ( ویژه نامه گروه صنعتی، پژوهشی زر: بهار 1400 )                   جلد 10 شماره 2 و Supplement صفحات 54-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pero M, Ershadi A, Gholami R, Atrchi P, Jafari Asl M. Physicochemical Analysis of Carbonated Fruit Drink and Cola Beverage Prepared from Fructose Syrup 55 and Sucrose. aumj 2021; 10 (2) :49-54
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1268-fa.html
پرو میلاد، ارشادی آرش، غلامی روناک، عطرچی پدرام، جعفری اصل مهدی. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نوشیدنی میوه ای گازدار و نوشابه کولا حاوی شربت فروکتوز 55 و ساکارز. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 10 (2) :49-54

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1268-fa.html


1- دکترای مهندسی صنایع غذایی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری) ، M.Pero@zarholding.com
2- کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی/ گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
3- مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانژه آریا (هوفنبرگ)
4- دکترای تخصصی شیمی تجزیه / گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام (مرکز نوآوری)
چکیده:   (2383 مشاهده)
در این تحقیق، نوشیدنی میوه­ای گازدار و نوشابه کولا با استفاده از ساکارز و شربت فروکتوز 55 تهیه و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی آنها مقایسه شد. برای این منظور، سه تیمار مورد بررسی قرار گرفتند: 100 % ساکارز؛ 100 % شربت فروکتوز 55؛ 50 % ساکارز و 50 % شربت فروکتوز55. تغییرات پروفایل قندی برای نوشابه و نوشیدنی میوه ای با استفاده از دستگاه HPLC و تغییرات کدورت برای نوشیدنی میوه ای گازدار طی یک بازه زمانی 45 روزه با استفاده از دستگاه کدورت سنج مورد بررسی قرار گرفتند. مشاهده شد که طی زمان نگهداری، مقداری از ساکارز هم در نوشیدنی میوه ای و هم در نوشابه به واحد های سازنده اش که فروکتوز و گلوکز می باشد، هیدرولیز می شود. درجه هیدرولیز در رابطه با نوشابه بیشتر از نوشیدنی میوه ای بود. در رابطه با نوشیدنی میوه ای گازدار، میزان درجه هیدرولیز طی 45 روز کمتر از 10 % بود ولی برای نوشیدنی کولا میزان هیدرولیز طی این مدت حدود 30 % بود. کدورت نمونه های نوشیدنی میوه ای نشان داد که با افزایش نسبت شربت فروکتوز در مقایسه با ساکارز، کدورت کمتری در محصول حاصل می شود.
متن کامل [PDF 204 kb]   (1227 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/17 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb