[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 1 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 68-60 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر پلاسما سرد به روش گلایدینگ آرک بر پایه گازهای آرگون، هلیوم و هوای فشرده بر باکتری‌های ناحیه اطراف زخم در محیط آزمایشگاه
امیرحسین صناعت ، شیرین ریاحی
دانشکده فیزیک و مهندسی هسته‌ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران ، amir.sanaat@yahoo.com
چکیده:   (1698 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه استفاده از پلاسمای سرد و کاربردهای حاصل از آن مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته است. پلاسما ترکیبی از اکسیژن فعال و یون‌های منفی و فعال است. این ترکیب تأثیر بسیار مؤثری جهت از بین بردن انواع باکتری و ویروس ارائه می‌دهد. در این مطالعه قصد داریم برای اولین بار تأثیر ناحیه سرد پلاسما گلایدینگ آرک را بر نابودی دو نوع باکتری بسیار مهم و رایج به نام‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا که در نواحی اطراف جراحت یافت می‌شود؛ مورد پژوهش قرار دهیم.
مواد و روش‌ها:  این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در آن تاثیر پلاسمای سرد مبتنی بر سه گاز هلیوم، آرگون و هوای فشرده را بر دو نوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا در بازه‌های زمانی 10، 15، 30، 45، 60، 180 و 300 ثانیه مورد ارزیابی قرار می دهد.  ظرف‌های حاوی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا به مدت 12 ساعت جهت رشد باکتری‌ها در انکوباتور با دمای 37 درجه سانتی‌گراد قرار گرفت. در روز بعد کلونی‌های شکل گرفته شده، شمارش شد و سپس پلاسما به روش گلایدینگ آرک در فشار اتمسفری و توسط تورچ به باکتری‌های کاشت شده تابانیده شد. تأثیر پلاسما جهت نابودی باکتری‌ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: در این پژوهش تابش دوز بالایی از پلاسما، سبب نابودی چشمگیر باکتری‌ها و کاهش کلونی‌های باکتریایی گردید. تقریباً پس از 1 دقیقه تابش پلاسمای هوای فشرده 9/99 درصد از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نابود گردید. بهترین نتایج در حضور پلاسمای آرگون و هوای فشرده حاصل می‌شود به گونه‌ای که پس از تابش 1 دقیقه‌ای پلاسما آرگون و هوای فشرده 90% باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با غلظت 102 نابود گردید، این در حالی است که هلیوم تأثیر ناچیزی بر باکتری‌ها داشت.
نتیجه‌گیری: این پژوهش نشان می‌دهد که باکتری‌های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به باکتری‌های گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا  نسبت به پلاسما حساس‌تر می‌باشند و زودتر از بین می‌روند.
واژه‌های کلیدی: پلاسما سرد، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، باکتری سودوموناس آئروژینوزا، ضدعفونی
متن کامل [PDF 260 kb]   (1059 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/11 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sanaat A, Riahi S. Influence of Gliding Arc Cold Plasma Based on Argon, Helium and Compact Air on Bactria Around the Wound: Experimental Investigation. aumj 2021; 10 (1) :60-68
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1251-fa.html

صناعت امیرحسین، ریاحی شیرین. بررسی تأثیر پلاسما سرد به روش گلایدینگ آرک بر پایه گازهای آرگون، هلیوم و هوای فشرده بر باکتری‌های ناحیه اطراف زخم در محیط آزمایشگاه. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 10 (1) :60-68

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1251-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645