دوره 10، شماره 1 - ( زمستان 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 59-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi Dehkordi Z, Ellahi M, Moradi S, Yalameha B. A Survey on Fungal Contamination Incurrent Consumed Spices in Hamedan in 2019. aumj 2021; 10 (1) :52-59
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1249-fa.html
صادقی دهکردی زینب، اللهی محمد، مرادی سمیه، یالمه‌ها بنفشه. بررسی آلودگی‌های قارچی ادویه‌جات مصرفی شهرهمدان در سال 1397. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 10 (1) :52-59

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1249-fa.html


1- گروه پاتوبیولوژی، بخش انگل شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان ، z.sadeghidehkordi@basu.ac.ir
2- دانشجوی کارشناسی علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان،. دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
3- گروه پاتوبیولوژی،کارشناس آزمایشگاه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان
4- دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده:   (1663 مشاهده)
زمینه و هدف: ادویه­جات به عنوان منبع غنی از آنتی­اکسیدان­های قوی وطعم دهنده غذا در روند تولید و نگهداری هستند که ممکن است در معرض آلودگی قارچی قرار گیرند. هدف از این مطالعه، بررسی آلودگی­های قارچی ادویه­جات مختلف مانند: ادویه­کاری، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زرد چوبه و دارچین در فروشگاه­های شهرهمدان بود.
مواد و روش‌ها: دراین مطالعه توصیفی- مقطعی که از فروردین ماه تا تیرماه سال1397 درآزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد، تعداد100 نمونه از پنج نوع ادویه پرمصرف شامل: زرد چوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه، دارچین و ادویه کاری ومتعلق به چهار برند ازنقاط مختلف شهر همدان (شمال، جنوب، شرق و غرب) انتخاب گردید. از رقت­های سریالی1-10-5-10جهت کشت نمونه­های تهیه شده بر محیط­های کشت قارچ شناسی استفاده گردید. کلنی­های حاصل شمارش و مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: درکل 2167 کلنی از 6 گونه قارچی  از دارچین (973)، ادویه­کاری (642)، فلفل قرمز(421) و  زردچوبه (131) جداسازی و شناسایی گردید. فلفل سیاه آلودگی قارچی نداشت. قارچ­های شناسایی شده به­طور عمده شامل آسپرژیلوس نایجر( 31%)، رایزوپوس(28%)، آسپرژیلوس فلاووس(22%) و پنی سیلیوم (8%) بودند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه، حاکی از بالا بودن آلودگی قارچی ادویه­جات توزیع شده در شهر همدان دارد، به گونه­ای که بیشترین آلودگی قارچی مرتبط با آسپرژیلوس نیجر و بیشترین آلودگی ادویه مرتبط با دارچین و ادویه­کاری بود.
 
واژه‌های کلیدی: ادویه‌جات، آلودگی قارچی، همدان
متن کامل [PDF 312 kb]   (741 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/10 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb