:: دوره 10، شماره 1 - ( زمستان 1399 ) ::
صلاح الدین دلشاد ، پرهام پیری
گروه جراحی اطفال، بیمارستان مریم، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، salaheddin.delshad1@gmail.com
مقدمه: سندرم مایر-راکیتانسکی-کاستر-هاوسر یک اختلال نادر در زنان است که با آژنزی واژن همراه با هایپوپلازی یا فقدان رحم شناسایی می‌شود.
معرفی بیمار: در این مطالعه، دو مورد بیمار زن (17 و 19 ساله) مبتلا به سندرم مایر-راکیتانسکی-کاستر-هاوسر (اولی نوع 2 و دومی نوع 1)  گزارش می‌شود. هر دو بیمار با شکایت آمنوره و نداشتن دهانه واژن مراجعه کردند. در یک مورد همچنین شکایت از درد زیر شکم نیز وجود داشت. در بررسی‌های  انجام شده با MRI و سونوگرافی، در مورد اول، آژنزی واژن همراه با هایپوپلازی رحم و در مورد دوم، آژنزی واژن و رحم مشاهده گردید. هر دو بیمار تحت درمان موفق ایجاد واژن جدید (neovagina) از سیگموئید قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: واژینوپلاستی روده‌ای سیگموئید می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای جایگزینی واژن در بیماران فاقد واژن باشد.
واژه‌های کلیدی: سندرم مایر- راکیتانسکی- کاستر- هاوسر، Neo-vagina، آمنوره
دریافت: 1399/11/10 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10

Delshad S, Mardi P. Successful Surgical Treatment for Vaginal Agenesis: Report of Two Cases of Mayer–Rokitansky–Küster–Hauser (MRKH) Syndrome. aumj 2021; 10 (1) :1-5

دلشاد صلاح الدین، پیری پرهام. درمان جراحی موفق برای آژنژی واژن: گزارش دو مورد سندرم مایر-راکیتانسکی-کاستر-هاوسر. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 10 (1) :1-5