:: جلد 9 - سال نهم: ویژه نامه ۱: تابستان ۱۳۹۹ ::
جلد 9 - سال نهم: ویژه نامه ۱: تابستان ۱۳۹۹ صفحات 77-67 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد مواد تمام سرامیکی در دندانپزشکی
منیژه محمدیان
استادیار گروه زیست مواد دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج، ایران ، dr.mohamadian77@gmail.com
چکیده:   (2038 مشاهده)
افزایش روز افزون تقاضای بیماران به درمانهای زیبایی باعث شده تا رستوریشنهای دندانی به سمت استفاده از مواد تمام سرامیکی حرکت نماید. گسترش رستوریشن‌های تمام سرامیکی طی دهه اخیر مفهوم زیبایی در دندانپزشکی را متحول ساخته است. پیشرفت‌های اخیر در روش‌های ساخت و پردازش سرامیک، باعث توسعه و رشد تکاملی مواد تمام سرامیکی با خصوصیات بیومکانیکی برتر شده است. امروزه تحقیقات گسترده‌ای در جهت تقویت استحکام، زیبایی، دقت ابعادی و توانایی این رستوریشن‌ها در اتصال قابل اعتماد با بسترهای مختلف دندانپزشکی در حال انجام می‎باشد. در حال حاضر مواد و سیستمهای تمام سرامیکی مختلفی برای مصارف بالینی در دسترس هستند. در این مقاله مروری، تکامل و توسعه مواد تمام سرامیکی، طبقه‌بندی و بهبود استحکام آنها مورد بررسی قرار گرفته است. درمان موفقیت آمیز دررستوریشن‌های تمام سرامیکی، به عوامل مختلفی از جمله  عملکرد پزشک، مواد مورد استفاده، تکنیک‌های ساخت و شرایط بالینی فرد بستگی دارد. در عین حال، مطالعات بالینی بیشتر برای توسعه مواد و سیستم های تمام سرامیکی توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: مواد تمام سرامیکی، زیرکونیا، گلاس سرامیک، مواد دندانی
متن کامل [PDF 345 kb]   (2074 دریافت)
دریافت: 1399/6/4 | پذیرش: 1399/6/4 | انتشار: 1399/6/4

Mohammadian M. Application of All Ceramic Materials in Dentistry. aumj 2020; 9 (S1) :67-77