Darvishmotevalli M, Noorisepehr M, Mazloomi S. Microbial Water Quality of Karaj City in Terms of Heterotrophic Bacteria Count Index: Zoning by the Geographic Information System (GIS). aumj 2020; 9 (4) :464-476
URL:
http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1152-fa.html
درویش متولی محمد، نوری سپهر محمد، مظلومی سجاد. کیفیت میکروبی آب شهر کرج از نقطه نظر شاخص شمارش باکتریهای هتروتروفیک: پهنه بندی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS). نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 9 (4) :464-476
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1152-fa.html
1- مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط(RCHSE) ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط(RCHSE) ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران؛ گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، dr.nooriseper@gmail.com
3- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (2814 مشاهده)
هدف: هدف از این مطالعه بررسی کیفیت میکروبی آب شرب شهر کرج از نقطه نظر شاخص شمارش باکتریهای هتروتروفیک (HPC) و روند تغییرات آن با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در سال 1394 میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه نمونه برداری از شبکه توزیع آب شهر کرج در کلیه مناطق 12گانه انجام گردید و بر این اساس از هر منطقه 3 نمونه به صورت لحظهای برداشته شد.
یافتهها: مطالعه حاضر نشان داد که از مجموع نمونه آبهای جمع آوری شده در مناطق 12 گانه شهر کرج، میزان کلر آزاد باقیمانده در محدوده 8/0-2/0 میلی گرم در لیتر، کدورت برابر با 94/0-22/0NTU و میزان pH در بازه 8/7-3/7 قرار داشتند. بیشترین میزان HPC در مناطق 3 و 6 و 9 شهر کرج به ترتیب 70 و 115 و 320 کلنی، سنجش شد. بیشترین میزان کدورت برابر با 48/2 و 62/1 NTU به ترتیب در منطقه 3 و 9 و کمترین میزان کدورت، مقدار 22/0 NTU و در منطقه 5 اندازه گیری شد.
نتیجهگیری: مطابق نتایج به دست آمده، میزان HPC در کلیه نمونهها در محدوده مقدار توصیه شده استانداردهای ملی ایران قرار داشت. نتایج حاصل از پهنه بندی کیفیت میکروبی آب با استفاده از روش کریجینگ معمولی نقطه ای، نشان دهنده کیفیت مطلوب آب آشامیدنی و همپوشانی کامل آن در موارد مورد مطالعه میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/5/5 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10