[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 476-464 برگشت به فهرست نسخه ها
کیفیت میکروبی آب شهر کرج از نقطه نظر شاخص شمارش باکتریهای هتروتروفیک: پهنه بندی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
محمد درویش متولی1 ، محمد نوری سپهر* 2، سجاد مظلومی3
1- مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط(RCHSE) ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط(RCHSE) ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران؛ گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، dr.nooriseper@gmail.com
3- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2456 مشاهده)
هدف: هدف از این مطالعه بررسی کیفیت میکروبی آب شرب شهر کرج از نقطه نظر شاخص شمارش باکتریهای هتروتروفیک (HPC) و روند تغییرات آن با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در سال 1394 می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه نمونه ­برداری از شبکه توزیع آب شهر کرج در کلیه مناطق 12گانه انجام گردید و بر این اساس از هر منطقه 3 نمونه به صورت لحظه­ای برداشته شد.
یافته‌ها: مطالعه حاضر نشان داد که از مجموع نمونه آب‌های جمع آوری شده در مناطق 12 گانه شهر کرج، میزان کلر آزاد باقی­مانده در محدوده 8/0-2/0 میلی گرم در لیتر، کدورت برابر با 94/0-22/0NTU   و  میزان pH  در بازه 8/7-3/7 قرار داشتند. بیشترین میزان HPC در مناطق 3 و 6 و 9 شهر کرج به ترتیب 70  و 115 و 320 کلنی، سنجش شد. بیشترین میزان کدورت برابر با 48/2 و 62/1 NTU به ترتیب در منطقه 3 و 9  و کمترین میزان کدورت، مقدار 22/0 NTU  و در منطقه 5 اندازه گیری شد.
نتیجه‌گیری: مطابق نتایج به دست آمده، میزان HPC در کلیه نمونه‌ها در محدوده مقدار توصیه شده استانداردهای ملی ایران قرار داشت. نتایج حاصل از پهنه بندی کیفیت میکروبی آب با استفاده از روش کریجینگ معمولی نقطه ای، نشان دهنده کیفیت مطلوب آب آشامیدنی و همپوشانی کامل آن در موارد مورد مطالعه می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: پهنه‌بندی، کیفیت میکروبی، آب آشامیدنی، باکتریهای هتروتروفیک، GIS
متن کامل [PDF 3325 kb]   (1225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/5/5 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darvishmotevalli M, Noorisepehr M, Mazloomi S. Microbial Water Quality of Karaj City in Terms of Heterotrophic Bacteria Count Index: Zoning by the Geographic Information System (GIS). aumj 2020; 9 (4) :464-476
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1152-fa.html

درویش متولی محمد، نوری سپهر محمد، مظلومی سجاد. کیفیت میکروبی آب شهر کرج از نقطه نظر شاخص شمارش باکتریهای هتروتروفیک: پهنه بندی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS). نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 9 (4) :464-476

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1152-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660