دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1399 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 452-442 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaei F S, Bagheri F. Explaining Couples 'Experiences of Paraphilia and Its Impact on Couples' Relationships: A Qualitative Study. aumj 2020; 9 (4) :442-452
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1150-fa.html
طباطبائی فائزه سادات، باقری فریبرز. تبیین تجارب زوجین از پدیده انحراف جنسی و تأثیر آن بر روابط زوجین: یک مطالعه کیفی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 9 (4) :442-452

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1150-fa.html


1- دانشجوی رشته روان‌شناسی بالینی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران ، f.bagheri@srbiau.ac.ir
2- دانشیار گروه روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
چکیده:   (3797 مشاهده)
زمینه و هدف: وجود انحرافات جنسی در افراد می­تواند رابطه زوجی آن‌ها را دچار اختلال کند. هدف این پژوهش، بررسی تجارب زوجین از پدیده انحراف جنسی و تأثیر آن بر روابط زوجین به روش نظریه مبنایی است.
مواد و روش‌ها: جامعه پژوهش حاضر، بیماران با انحراف جنسی بودند. بدین منظور در قالب یک مطالعه کیفی، 6 نفر از افراد مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره خانواده سلامت بنیان واقع در شهر تهران با مشکل انحراف جنسی، به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته مورد مطالعه قرار گرفتند. مدت مصاحبه­ها 60 تا 90 دقیقه به طول انجامید و کلمه به کلمه نوشته شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها هم‌زمان با جمع­آوری آن‌ها به روش تحلیل مقایسه­ای مداوم استراس و کربین انجام شد.
یافته­ها: یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که عامل‌های فقدان مهارت ارتباطی، خودآگاهی و حل مسأله و هم‌چنین تأثیر رسانه بر سبک زندگی فرد را می‌توان از عوامل زمینه‌ای بروز پدیده انحراف جنسی دانست. هم‌چنین عوامل ناکامی عاطفی و جنسی مانند فقدان توجه و عاطفه از سوی همسر، سرد بودن روابط عاطفی زوجین، بی‌میلی به برقراری رابطه جنسی با همسر و تنوع‌طلبی جنسی و عوامل روان‌شناختی مانند مقابله روانی با هنجارهای اجتماعی، اختلالات روانی و احساس تنهایی و اعتیاد جنسی به عنوان عوامل علی انحرافات جنسی شناسایی شد. پیامدهای انحراف جنسی در زوجین شامل بی‌میلی به برقراری رابطه جنسی با همسر، بی‌پاسخ ماندن انتظارات جنسی همسر، سرد شدن روابط عاطفی و خیانت بود. عامل‌های مقابله‌ای شامل هنجار اعتقادی و مهارت خودآگاهی بود.
نتیجه­گیری: براساس نتایج حاصل و با توجه به عوامل علی و زمینه‌ای پدیده انحرافات جنسی در زوجین، می­توان با تدوین برنامه­های آموزشی مانند: آموزش مهارت‌های زندگی به افراد، آنها را از آسیب­های این معضل رهایی بخشید و از این طریق به استحکام بنیاد خانواده کمک کرد.
واژه‌های کلیدی: انحراف جنسی، گرندد تئوری، زوجین
متن کامل [PDF 293 kb]   (2021 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/5/5 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb