دوره 9، شماره 2 - ( 2-1399 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 153-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tayebi Z, Dehghan Nayeri N, Barimnejad L, Nabi Amjad R. Exploring the Process of Patient Visiting in Adult Intensive Care Units. aumj 2020; 9 (2) :143-153
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1084-fa.html
طیبی زهرا، دهقان نیری ناهید، بریم‌نژاد لیلی، نبی امجد رضا. تبیین فرایند ملاقات از بیمار در بخش‌های مراقبت ویژه بزرگسالان. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1399; 9 (2) :143-153

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1084-fa.html


1- استادیار پرستاری،گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز
2- استاد آموزش پرستاری،گروه پرستاری ویژه و مدیریت پرستاری، ،مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rezaamjad8504@gmail.com
3- استاد پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (3278 مشاهده)
زمینه: ملاقات از بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه، امروزه به عنوان یکی از جنبه‌های مهم مراقبت بیمار محور تعریف می­شود، با این حال ملاقات محدود به عنوان سیاست غالب در  بخش های مراقبت ویژه بسیاری از بیمارستانهای ایران و جهان اجرا می­شود. مطالعات بسیار محدودی که در ایران انجام شده است، اطلاعات جامع و دقیقی از فرایند جاری ارائه نمی­نماید و بیانگر ابعاد پدیده ملاقات نیست. لذا این مطالعه با هدف تبیین فرایند ملاقات از بیمار در بخش­های مراقبت ویژه بزرگسالان انجام شد.
روش­ پژوهش: مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی با رویکرد گراندد تئوری است که از سال 1390 الی 1392 به طول انجامیده است. داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های عمیق نیمه ساختار یافته، مشاهده، تحلیل اسناد و مدارک و یادداشت‌های در عرصه  جمع‌آوری شد. مشارکت کنندگان اولیه این مطالعه، پرستاران بخش های مراقبت ویژه و ملاقات کننده­ها بودند که در ادامه و با توجه به روند ظهور داده­ها در رویکرد نمونه گیری نظری، بیماران، پزشکان و یک پرستار بخش عمومی نیز وارد مطالعه شدند. در مجموع 29 مصاحبه با 27 نفر انجام شد. داده‌های حاصل بر اساس نسخه 2008 کوربین و اشتراوس در سه سطح مفاهیم، زمینه و فرایند، تحلیل شدند.
یافته­ها: مفهوم محوری این پژوهش "حفظ منطقه امن" نام گرفت. طبقات اصلی "فرهنگ" و "ماهیت آی‌سی‌یو" زمینه پدیده ملاقات را شکل دادند و طبقه اصلی "الگوهای حفظ کنترل" بیانگر فرایند شکل گرفته در این مطالعه بود. طبقه اصلی "انتظار" نیز ، ملاقات را از دیدگاه بیماران و ملاقات کنندگان در درون و بیرون بخش تبیین نمود. نظریه پایه منتج از این مطالعه، "تئوری حفظ منطقه امن" است که بیانگر پاسخ­های پرستاران و تلاش آنها برای مدیریت و کنترل آی‌سی‌یو در فرایند ملاقات از بیمار است که در بستری از فرهنگ عمومی، فرهنگ سازمان و ماهیت آی‌سی‌یو شکل می­گیرد.
نتیجه­گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که اگر چه حمایت و محافظت از بیمار یکی از پررنگ‌ترین استدلال­های محدودیت ملاقات از سوی پرستاران مشارکت­کننده در این مطالعه عنوان شد، اما تلاش برای حفظ کنترل برروی بخش و به ویژه حفظ حریم عملکردی پرسنل محوری­ترین مفهوم در فرایند جاری ملاقات است. درونی نشدن رویکرد کل نگر و عدم تاکید بر مراقبت‌های بیمار محور و خانواده محور منجر به بروز الگوهایی می­شود که نتیجه آن توجه صرف به بعد جسمی بیمار و تلاش برای حفظ شرایط کنترل شده آی‌سی‌یو است.
متن کامل [PDF 297 kb]   (1898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/2 | پذیرش: 1399/2/2 | انتشار: 1399/2/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Alborz University Medical Journal

Designed & Developed by : Yektaweb