بررسی میزان نیترات و فلوراید در شبکه توزیع آب شرب کرج در تابستان و پائیز 1391 و ارایه راهکارهای مناسب در این زمینه
|
ابراهیم محمدی کلهری1 ، محمد نوری سپهر2 ، منصور ضرابی* 1 |
1- کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، البرز 2- دکترای بهداشت محیط، دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، البرز |
|
چکیده: (10706 مشاهده) |
زمینه و هدف: فلوراید از جمله عناصر ضروری برای سلامت انسان میباشد و در مقادیر استاندارد از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند و در مقادیر بیش از استاندارد باعث بروز برخی از بیماری همانند فلوئوروزیس میگردد. نیترات نیز از جمله یونهایی میباشد که به دلیل ورود فاضلابهای شهری و صنعتی، امروزه در برخی از منابع آبی بهخصوص آبهای زیرزمینی مشاهده شده است. وجود نیترات در منابع آب نشان دهنده ورود فاضلاب به این منابع بوده و از طرف دیگر باعث بروز بیماری کودکان آبی میگردد.
روش بررسی: در این مطالعه میزان نیترات و فلوراید در طول شش ماه در شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر کرج مورد بررسی قرار گرفت. نمونهبرداری به صورت ماهانه و از 12 منطقه برداشت گردید. از هر منطقه نیز تعداد 8 عدد نمونه برداشت گردید. بعد از نمونهبرداری، میزان نیترات و فلوراید موجود در نمونهها اندازهگیری گردیده و با استانداردهای موجود مقایسه گردید.
یافتهها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار نیترات به ترتیب برابر 53/32 میلیگرم بر لیتر و 11/4 میلیگرم بر لیتر مشاهده گردید. همچنین کمترین مقدار فلوراید برابر صفر و بیشترین مقدار آن برابر 72/0 میلیگرم بر لیتر اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که آب شرب شهر کرج از لحاظ وجود نیترات در محدوده استانداردهای موجود میباشد در حالی که میزان فلوراید در مقادیر پائین تر از استاندارد بوده و بنابراین نیاز به ایجاد واحدهای فلوریداسیون وجود دارد.
نتیجهگیری: بهطور کلی میتوان اینطور نتیجه گیری کرد که آب شرب کرج از لحاظ وجود نیترات خطری برای سلامت عموم نخواهد داشت ولی برای جلوگیری از پوسیدگی دندانی لازم است که سیستمهای فلوئورزنی احداث گردد. |
|
واژههای کلیدی: آب شرب، نیترات، فلوراید، پوسیدگی دندانی |
|
متن کامل [PDF 200 kb]
(2639 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/6/19 | پذیرش: 1403/5/29 | انتشار: 1392/2/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|