[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 2، شماره 2 - ( 2-1392 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 107-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان نیترات و فلوراید در شبکه توزیع آب شرب کرج در تابستان و پائیز 1391 و ارایه راهکارهای مناسب در این زمینه
ابراهیم محمدی کلهری1 ، محمد نوری سپهر2 ، منصور ضرابی* 1
1- کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، البرز
2- دکترای بهداشت محیط، دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، البرز
چکیده:   (10706 مشاهده)
زمینه و هدف: فلوراید از جمله عناصر ضروری برای سلامت انسان می‌باشد و در مقادیر استاندارد از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند و در مقادیر بیش از استاندارد باعث بروز برخی از بیماری همانند فلوئوروزیس می‌گردد. نیترات نیز از جمله یون‌هایی می‌باشد که به دلیل ورود فاضلاب‌های شهری و صنعتی، امروزه در برخی از منابع آبی به‌خصوص آب‌های زیرزمینی مشاهده شده است. وجود نیترات در منابع آب نشان دهنده ورود فاضلاب به این منابع بوده و از طرف دیگر باعث بروز بیماری کودکان آبی می‌گردد. روش بررسی: در این مطالعه میزان نیترات و فلوراید در طول شش ماه در شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر کرج مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌برداری به صورت ماهانه و از 12 منطقه برداشت گردید. از هر منطقه نیز تعداد 8 عدد نمونه برداشت گردید. بعد از نمونه‌برداری، میزان نیترات و فلوراید موجود در نمونه‌ها اندازه‌گیری گردیده و با استاندارد‌های موجود مقایسه گردید. یافته‌ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که بیش‌ترین و کم‌ترین مقدار نیترات به ترتیب برابر 53/32 میلی‌گرم بر لیتر و 11/4 میلی‌گرم بر لیتر مشاهده گردید. همچنین کم‌ترین مقدار فلوراید برابر صفر و بیش‌ترین مقدار آن برابر 72/0 میلی‌گرم بر لیتر اندازه‌گیری گردید. نتایج نشان داد که آب شرب شهر کرج از لحاظ وجود نیترات در محدوده استاندارد‌های موجود می‌باشد در حالی که میزان فلوراید در مقادیر پائین تر از استاندارد بوده و بنابراین نیاز به ایجاد واحد‌های فلوریداسیون وجود دارد. نتیجه‌گیری: به‌طور کلی می‌توان اینطور نتیجه گیری کرد که آب شرب کرج از لحاظ وجود نیترات خطری برای سلامت عموم نخواهد داشت ولی برای جلوگیری از پوسیدگی دندانی لازم است که سیستم‌های فلوئورزنی احداث گردد.
واژه‌های کلیدی: آب شرب، نیترات، فلوراید، پوسیدگی دندانی
متن کامل [PDF 200 kb]   (2639 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/6/19 | پذیرش: 1403/5/29 | انتشار: 1392/2/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi Kalhori A, Noori Sephr M, Zarrabi M. Investigation of Nitrate and Fluoride Concentration in Karaj Water Supply July to December 2012. aumj 2013; 2 (2) :103-107
URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-98-fa.html

محمدی کلهری ابراهیم، نوری سپهر محمد، ضرابی منصور. بررسی میزان نیترات و فلوراید در شبکه توزیع آب شرب کرج در تابستان و پائیز 1391 و ارایه راهکارهای مناسب در این زمینه. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1392; 2 (2) :103-107

URL: http://aums.abzums.ac.ir/article-1-98-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 2-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز Alborz University Medical Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660