رضا حسن‌زاده ماکویی ، مریم مرادلو ، نیما معتمد ، حمید خدرلو
دانشجوی پزشکی، مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران ، ham_khed@yahoo.com
زمینه وهدف: درحال حاضر شایع ترین علت مرگ ومیر در اغلب جوامع، بیماری‌های عروق کرونر می‌باشد که سکته قلبی حاد نماد کشنده آن است. تشخیص و شروع درمان زودرس بیشترین تاثیر را بر بقای این بیماران دارد. اما تشخیص سکته قلبی حاد مخصوصا در بیماران مسن بدلیل تظاهرات آتیپیک چالش برانگیز است. از آنجا که بخش زیادی از مرگ و میرها بدلیل عدم آگاهی از علائم و تاخیر در مراجعه و نیز تشخیص می‌باشد لذا این مطالعه با هدف تعیین تظاهرات بالینی سکته حاد قلبی در بیماران سالمند و بیماران غیرسالمند انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 65 بیمار سالمند و 65 بیمار غیرسالمند بستری در بخش  مراقبت‌های ویژه بیمارستان آیت الله موسوی زنجان بدنبال سکته قلبی حاد مورد مطالعه قرار گرفتند.  چک لیستی شامل اطلاعات دموگرافیک، انتروپومتریک و علایم بالینی بیماران تکمیل گردید. در نهایت داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در سالمندان فراوانی دردهای آتیپیک 3/39 درصد و فقدان درد 3/14 درصد بود و این اعداد برای بیماران غیرسالمند بترتیب 6/15 و 3/6 درصد بود(P-value=0.02). فراوانی درد‌های آتیپیک در زنان سالمند به طور معناداری بیشتر از مردان سالمند بود(P-value=0.057). همچنین فراوانی درد‌های آتیپیک در سالمندان و نیز غیرسالمندان دیابتی بیشتر از بیماران غیردیابتی بود.
نتیجه‌گیری: شیوع درد‌های آتیپیک و یا فقدان درد قفسه سینه در زنان نسبت به مردان، در سالمندان نسبت به غیرسالمندان و نیز در بیماران دیابتی نسبت به بیماران غیردیابتی بیشتر است.
واژه‌های کلیدی: سکته قلبی حاد، تظاهرات بالینی، سالمند، غیرسالمند
دریافت: 1398/5/18 | پذیرش: 1398/5/18 | انتشار: 1398/5/18

Hassanzadeh Makoui R, Moradlou M, Motamed N, Khederlou H. Comparison of the Clinical Manifestations of Acute Myocardial Infarction in Elderly and Non-elderly Patients Admitted to the Coronary Care Unit of Ayatollah Mousavi Hospital of Zanjan. aumj 2019; 8 (3) :207-215

حسن‌زاده ماکویی رضا، مرادلو مریم، معتمد نیما، خدرلو حمید. بررسی مقایسه‌ای تظاهرات بالینی سکته حاد قلبی در بیماران سالمند و غیرسالمند بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان آیت الله موسوی زنجان. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1398; 8 (3) :207-215