:: جلد 7 - ::
جلد 7 - صفحات 50-41 برگشت به فهرست نسخه ها
کتایون فرجی ، مهناز اکبری کامرانی ، سارا اسمعیل زاده ساعیه ، ملیحه فرید ، زهره محمودی
استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، akbarikamrani21@gmail.com
مقدمه: ارتقای سلامتی و فراهم نمودن احساس خوب بودن در هر یک از دوره‌های زندگی یک زن، بهبودکیفیت زندگی را برای او رقم زده و ثمرات زیادی برای یک جامعه به بار خواهد آورد. تغییر در طول عمر و افزایش امید به زندگی باعث شده است که زنان سال‌های بیشتری را در دوران بعد از یائسگی سپری کنند . پزوهش حاضر به بررسی تاثیر مشاوره مبتنی بر خودمراقبتی بر رفتار غربالگری ومشاوره‌ای زنان حول وحوش یائسگی پرداخته است.
مواد و روش ها : نمونه‌های این مطالعه نیمه تجربی را ۴2 نفر از زنان 51-39 سال واجدالشرایط تشکیل دادند که به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش نامه دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته خود مراقبتی زنان حول وحوش یائسگی انجام شد. تغییر رفتار غربالگری قبل، یک و سه ماه پس از مشاوره سنجیده شد. این پژوهش مورد تائید کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی البرز قرار گرفته است(Abzums.Rec.1395، 12). داده‌ها با استفاده از نرم افزار spss 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج آزمون نان پارامتریک فریدمن نشان داد رفتارغربالگری ومشاوره‌ای زنان در حول و یائسگی یک و سه ماه پس از مشاوره مبتنی بر خودمراقبتی به طور معنی داری افزایش یافته است(0001/0p<).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه اثربخشی مشاوره تغییر رفتار بهداشتی را که با تکیه بر سطح خودمراقبتی هر فرد طراحی گردیده است بارزتر می‌نماید.
واژه‌های کلیدی: خودمراقبتی، مشاوره، حول وحوش یائسگی
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/7/27 | انتشار: 1397/7/27

Faraji K, Akbari Kamrani M, Esmaelzadeh Saeieh S, Farid M, Mahmoodi Z. Self-Care Consulting on Women’s Screening Behavior During Perimenopause in Karaj, 2016. aumj 2018; 7 (3-supple) :41-50

فرجی کتایون، اکبری کامرانی مهناز، اسمعیل زاده ساعیه سارا، فرید ملیحه، محمودی زهره. بررسی تاثیر مشاوره مبتنی بر خودمراقبتی بر رفتار غربالگری ومشاوره‌ای زنان کرج درحول و حوش یائسگی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1397; 7 (3-supple) :41-50