:: جلد 7 - ::
جلد 7 - صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
سارا اسمعیل زاده ساعیه ، راضیه لطفی ، زهره محمودی ، زهرا مهدی‌زاده تورزنی ، کوروش کبیر ، مهناز اکبری کامرانی ، یزدان محسن‌زاده ، الهام مولائی بیرجنی ، منصوره یزدخواستی
استادیار، عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر برسلامت، عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، ،دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، M.Yazdkhasti@abzums.ac.ir
مقدمه: بارداری ناخواسته یکی از چالش‌های کلیدی پیش روی بخش بهداشت عمومی و سلامت می‌باشد و هزینه‌های اقتصادی- اجتماعی قابل توجهی را به جامعه تحمیل می‌کند. در این مقاله مروری به تاثیرات اقتصادی اجتماعی حاملگی ناخواسته ازدیدگاه بهداشت باروری بر نظام سلامت پرداخته می‌شود.
روش کار: درتدوین این مقاله مروری از پایگاه های علمی متعدد شامل: ,Web of Science, SID, PubMed  SCOPUS ، IPPF،UNFPA، در بازه زمانی 1985 تا 2015، با تمرکز بر کلید واژه‌های مبتنی بر MESH  جستجو گردید. با انجام جستجوی گام به گام، در مجموع 53 مقاله باقی ماند که با هدف پژوهش متناسب بودند. سپس با لحاظ کردن معیارهای ورود وخروج تعداد مقالات به 21 عدد رسید.
یافته ها: حاملگی ناخواسته دارای طیف وسیعی از عوارض اقتصادی، اجتماعی، سلامت، بهداشت عمومی و باروری است. تاثیرات اقتصادی بر بخش نیروی کار و تولید، افزایش جرم و جنایت در سطح اجتماعی، افزایش میزان سقط‌های پنهانی به شکل غیرایمن و جنایی، افزایش بار اقتصادی بر خانواده و اجتماع، کاهش سطح سلامت عمومی و باروری از جمله عوارضی است که در این طیف جای می‌گیرند.
نتیجه‌گیری: در جریان تحول و دگرگونی نقشه تنظیم خانواده در ایران و رویکرد افزایش جمعیت احتمالاٌ کشور در معرض خطر بیشتر بارداری ناخواسته قرار گرفته است. کنترل بارداری ناخواسته به معنای رشد اقتصادی، توسعه اقتصادی- اجتماعی و ارتقای سطح سلامت جامعه است. لذا برنامه ریزی‌های اقتصادی و سیاست گذاری‌های متناسب با آن در بخش بهداشت باروری در این خصوص بیش از پیش لازم است.
واژه‌های کلیدی: حاملگی ناخواسته، تأثیرات اقتصادی – اجتماعی، بهداشت باروری
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/7/27 | انتشار: 1397/7/27

Esmaelzadeh Saeieh S, Lotfi R, Mahmoodi Z, Mehdizadeh Tourzani Z, Kabir K, AkbariKamrani M, et al . Review of the Socioeconomic Effects on Unwanted Pregnancy of Reproductive Health Approach in Health System. aumj 2018; 7 (3-supple) :11-22

اسمعیل زاده ساعیه سارا، لطفی راضیه، محمودی زهره، مهدی‌زاده تورزنی زهرا، کبیر کوروش، اکبری کامرانی مهناز، و همکاران.. مروری برتاثیرات اقتصادی- اجتماعی حاملگی نا خواسته از دیدگاه بهداشت باروری بر نظام سلامت. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1397; 7 (3-supple) :11-22