:: جلد 7 - ::
جلد 7 - صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
زهرا بهبودی مقدم ، زهره محمودی ، مینا عطائی ، سارا اسمعیل‌زاده‌ساعیه
دکترای بهداشت باروری، استادیار، مرکز تحقیقات عوامل موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، esmaelzadeh1360@gmail.com
  • با افزایش زنان اچ آی وی مثبت و افزایش امید به زندگی که با مصرف داروهای آنتی رتروویرال بوجود آمده ، نیاز به دانش بیشتر[a1]  در زمینه سلامت باروری و جنسی زنان مبتلا احساس می‌شود.
روش کار:مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که بر روی 200 زن مبتلا به اچ آی وی مراجعه کننده به مرکز مشاوره رفتارهای پرخطر بیمارستان امام خمینی در سال 1394 انجام گرفت.نمونه گیری به صورت در دسترس و به کمک ابزار سلامت باروری طراحی شده توسط بهبودی و همکاران صورت گرفت.
  • در این مطالعه 5/36 درصداز زنان تک فرزند ،5/18 درصد دارای فرزند مبتلا،72 درصد دارای شریک جنسی مبتلا ، 5/32درصد سابقه حاملگی ناخواسته بعد از ابتلا و 10 درصد استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری دو گانه را داشتند. میانگین نمرات سؤالات بعد دغدغه‌های بیماری زنان اچ آی وی مثبت 53/40 درصد ، بعد بی ثباتی زندگی و مسایل جنسی زنان اچ آی وی مثبت 66/54 درصد ، بعد تطابق با بیماری 37/51 درصد، بعد افشای بیماری و مسایل اجتماعی  زنان اچ آی وی مثبت 12/42 درصد، بعد رفتار مسئولانه زنان اچ آی وی مثبت 94/72 درصد و بعد نیاز به حمایت برای خود مراقبتی زنان اچ آی وی مثبت 52/37 درصد بود.
  • نتایج مطالعه حاضر نشان داد میانگین نمره پرسشنامه سلامت باروری زنان اچ آی وی مثبت در اکثر ابعاد و نمره کلی حدود پنجاه درصد و کمتر بود[a2]  و در این زمینه نیاز به حمایت و مشاوره خاص وجود دارد.

[a1]سه کلمه حذف شد
 [a2]کلمه کمتر حذف شد
واژه‌های کلیدی: سلامت باروری، اچ آی وی، زنان
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/7/27 | انتشار: 1397/7/27