افسانه علیزاده اصلی ، زینب جعفر نژاد لنگرودی
گروه روانشناسی، واحد بوئین زهرا، دانشگاه آزاد اسلامی، بوئین زهرا، ایران ، zjafarnezhad@yahoo.com
هدف: پژوهش با هدف تعیین اثر بخشی طرح‌واره درمانی مبتنی بر برنامه غنی‌سازی ارتباطی پذیرش و ذهن‌آگاهی در صمیمیت، سازگاری و تاب‌آوری در زنان با تعارضات زناشویی شهرستان کرج انجام شد.
روش بررسی:  روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش تمامی زوجین دارای تعارضات زناشویی مراجعه‌کننده به مراکز بهداشت شهر کرج بود. روش نمونه گیری در این پژوهش بصورت در دسترس بود و با این روش تعداد 30  نفر از زنان دارای تعارضات زناشویی انتخاب شده و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) گمارده شدند. سپس گروه آزمایش در 12 جلسه 90 دقیقه‌ای طرح‌واره درمانی مبتنی بر برنامه غنی‌سازی ارتباطی پذیرش و ذهن‌آگاهی به شیوه گروهی شرکت کردند و گروه کنترل برنامه عادی روزانه خود را گذراند. داده‌های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه‌های سازگاری زناشویی، تاب‌آوری، تعارضات زناشویی و صمیمیت در ازدواج جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و با بهره گیری از نرم افزار SPSS  تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد طرح‌واره درمانی مبتنی بر برنامه غنی‌سازی ارتباطی پذیرش و ذهن‌آگاهی به طور معناداری موجب افزایش صمیمیت، سازگاری و تاب آوری و کاهش تعارضات زناشویی در گروه آزمایش شد (05/0< p).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج بدست آمده می‌توان نتیجه گرفت از طرح‌واره درمانی مبتنی بر برنامه غنی‌سازی ارتباطی پذیرش و ذهن‌آگاهی در جهت افزایش صمیمیت، سازگاری و تاب آوری و همچنین کاهش تعارضات زناشویی استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: طرح‌واره درمانی مبتنی بر برنامه غنی‌سازی ارتباطی پذیرش و ذهن‌آگاهی، صمیمیت، سازگاری، تاب‌آوری، تعارضات زناشویی
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/7/9 | پذیرش: 1397/7/9 | انتشار: 1397/7/9

Alizadeh Asli A, Jafar Nezhad Langroudi Z. The Effectiveness of Schema Therapy Based on Acceptance and Mindfulness in Intimacy, Adaptation and Resiliency in Persons with Marital Conflicts in Couples of City Karaj. aumj 2018; 7 (3) :248-256