مروری بر تکنولوژی سلول‌های بنیادی
فاطمه منصوری
گروه ژنتیک و ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران , مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، mansouri1600@hotmail.com
مقدمه: سلول‌های بنیادی به عنوان سلول‌های طبیعی در بافت‌های جنینی و بالغین وجود دارند. مطالعات اخیر در جهت اثبات نقش قوی و قدرتمند سلول‌های بنیادی در زمینه درمان آغاز شده است. سلول‌های بنیادی پتانسیل خود تجدیدسازی و تمایز به انواع خاص سلول‌های سوماتیک را دارند. توانایی آنها برای تولید سلول‌های جدید در پزشکی، کشف دارو، سلول درمانی و تحقیقات بسیار مهم است.  در دهه‌های گذشته تلاش‌های بسیار زیادی در جهت یافتن متدهای امن، کم هزینه و پیشرفته کشت سلول‌های بنیادی انجام شده است. هدف از این مقاله مروری: 1) توضیح کاربرد سلول‌های بنیادی در پزشکی، کشف دارو، الگوی‌برداری از بیماری‌ها و مطالعات سم شناسی است. 2) تهیه خلاصه ای از پیشرفت‌های اخیر تکنولوژی سلول‌های بنیادی، مزیت‌ها و معایب متدهای رایج کشت می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتیجه این بحث نشان می‌دهد که استفاده از روش‌های کشت جدید میتواند برای استفاده بهینه سلول‌های بنیادی موثر باشد.
واژه‌های کلیدی: تکنولوژی سلول‌های بنیادی، پزشکی، کشف دارو
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/7/9 | پذیرش: 1397/7/9 | انتشار: 1397/7/9

Mansouri F. A Review of Stem Cell Technology. aumj 2018; 7 (3) :181-189