تهیه و بررسی خواص نانو الیاف کامپوزیتی حاوی ونکومایسین
مینو صدری ، تهمینه نقدی ، اعظم باقری
پژوهشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران ، mnsadri@yahoo.com
زمینه و هدف: الکتروریسندگی محلول‌های کیتوسان/پلی( اتیلن­اکساید) (CS/PEO) و پلی­کاپرولاکتون(PCL )/ CS/PEO با افزایش ونکومایسین برای ایجاد نانو الیاف با خواص ضد باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفت.
مواد و روش­ها: نانو الیاف پلیمری شامل CS/PEO و PCL / CS/PEO/ ونکومایسین با روش الکتروریسندگی تهیه شد. مورفولوژی نانو الیاف الکتروریسی شده با استفاده از SEM مطالعه شد. علاوه بر این ساختار شیمیایی نانو الیاف با استفاده از طیف‌سنجی FTIR ارزیابی شد. رهایش دارو از نانو الیاف با استفاده از اسپکتروفتومتری UV-Vis موردتحقیق قرار گرفت. فعالیت ضد باکتریایی داربست با استفاده از دو نوع باکتری شامل استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته‌ها: تصاویر SEM نشان داد که افزایش ونکومایسین به مقدارwt 8/0 % بهترین نانو الیاف را موجب می‌گردد. هم‌چنین مورفولوژی نانو الیاف الکتروریسی شده بستگی به غلظت محلول و نسبت PCL/CS/PEO/ ونکومایسین دارد. بر طبق نتایج رهایش ونکومایسین از نانو الیاف بهترین نتایج در حضور نانو الیاف PCL/CS/PEO/ wt 8/0 % ونکومایسین به‌عنوان نمونه بهبوددهنده زخم حاصل می‌شود.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از فعالیت ضد باکتریایی نانو الیاف در رهایش دارو نشان داد این نانو الیاف می‌تواند به‌عنوان یک پوشش ضد باکتریایی برای ممانعت از پخش شدن عفونت در سطح زخم استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: کیتوسان، پلی (اتیلن اکساید)، پلی‌کاپرولاکتون، ونکومایسین، نانو الیاف
دریافت: 1397/1/18 | پذیرش: 1397/1/18 | انتشار: 1397/1/18

Sadri M, Naghdi T, Bagheri A. Preparation and Evaluation of Composite Nanofibers Containing Vancomycin. aumj 2018; 7 (1) :43-53

صدری مینو، نقدی تهمینه، باقری اعظم. تهیه و بررسی خواص نانو الیاف کامپوزیتی حاوی ونکومایسین. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1396; 7 (1) :43-53