بررسی اثر بربرین بر ممانعت از آپوپتوز سلول‌ها ناشی از سویه AIK-HDC ویروس سرخک
کاوه هراتیان ، آناهیتا محسنی میبدی
استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز ، annikascientific@gmail.com
زمینه و هدف: ویروس سرخک از ویروس‌‌های به‌شدت مسری و یکی از عواملی است که بسیاری از معیار‌های بهداشت و سلامت در کشور‌های مختلف به ویژه در حال توسعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. استفاده از ترکیبات مختلف بخصوص انواع طبیعی از رویکردهایی است که برای کاهش علائم و عوارض ناشی از این ویروس مورد توجه واقع می‌شود. در این تحقیق، تأثیر بربرین بر میزان مرگ سلولی ناشی از ویروس سرخک بررسی شده است. مواد و روش‌ها: پس از تعیین غلظت غیرسمی عصاره بر سلول Vero، اثر ضدویروسی آن مورد ارزیابی قرار گرفت و عیار ویروس در هرمرحله با دو روش TCID50 و سنجش پلاک مشخص گردید. با استفاده از IgG اختصاصی و روش ایمونوفلوئورسانس، تأثیر بربرین بر همانندسازی ویروس مطالعه شد و همزمان حضور RNA ویروس توسط RT-PCR ردیابی گردید. در نهایت میزان سلول‌‌های آپوپتوزی با تست TUNEL مشخص شد. یافته‌ها: براین اساس، بربرین می‌تواند در غلظت 50 میکرومول از تشکیل سلول‌‌های آپوپتوزی به میزان قابل توجهی جلوگیری کرده و نیز همانندسازی ویروس را تحت تأثیر قرار دهد. نتیجه‌گیری: نتایج فوق حاکی از تأثیر بربرین بر کاهش آپوپتوز ناشی از ویروس سرخک در سلول‌‌های Vero است. بنظر می‌رسد که مسیر آپوپتوزی القاء شده توسط ویروس توسط ترکیبات موجود در بربرین، بلوک می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: ویروس سرخک، بربرین، اثر سایتوپاتیک، آپوپتوز، همانندسازی
دریافت: 1391/6/5 | پذیرش: 1396/6/1 | انتشار: 1396/6/1

Haratian K, Mohseni Meybodi A. Evaluation of Inhibitory Effects of Berberine on Apoptosis Due to Measles Virus Strain AIK-HDC . aumj 2012; 1 (2) :77-84

هراتیان کاوه، محسنی میبدی آناهیتا. بررسی اثر بربرین بر ممانعت از آپوپتوز سلول‌ها ناشی از سویه AIK-HDC ویروس سرخک. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1391; 1 (2) :77-84