:: دوره 11، شماره 1 - ( زمستان 1400 ) ::
زکیه دنیوی ، سمیه دهقان بنادکوکی ، سمیه یسلیانی فرد
استادیار بخش اندودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران ، zakiyeh_donyavi@yahoo.com
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضدمیکروبی وارنیش فلوراید (فلورودوز) با دو سیلر اندودنتیک رایج علیه انتروکک فکالیس و استرپتوکک موتانس بود.
مواد و روش‌ها: اثر آنتی میکروبیال علیه استرپتوکک موتانس و انتروکک فکالیس بر روی دو سیلر اندودنتیک شامل  یک سیلر با بیس رزینی(AH plus) و یک سیلر با بیس MTA (Endoseal MTA) در مقایسه با وارنیش فلوراید (Fluoro Dose) با کاربرد متد آگار دیفیوژن مورد آزمایش قرار گرفت.
4 چاهک با برداشت آگار در چهار نقطه با فاصله یکسان در پلیت ازهم ایجاد شد و با مواد مورد آزمایش تازه مخلوط شده پر شد و دو باکتری مختلف استرپتوکک موتانس و انتروکک فکالیس به آن تلقیح شدند.هر 3 پلیت برای مدت 72 ساعت در دمایC°37 تحت شرایط هوازی انکوبه شدند.قطر نواحی مهاری در زمان های 72،48،24 ساعت اندازه گیری شد.داده‌ها با نرم افزار SPSS 23 و تست کروسکال والیس آنالیز آماری شدند.
نتیجه گیری:همه مواد مورد آزمایش مهار رشد باکتریهایE.faecalis و S.mutans را نشان دادند.
کارآیی اثر آنتی باکتریال علیه انتروکک فکالیس به ترتیب  AH plus>Endo seal MTA>Fluorodose
و کارآیی اثر آنتی میکروبیال علیه استرپتوکک موتانس شامل AH plus> Fluorodose > Endo seal MTA
بود، گرچه تفاوت های معنی داری از نظر مقادیر قطر هاله عدم رشد بر علیه  هر دوگونه انتروکک فکالیس و استرپتوکک موتانس در مقایسه دو به دو مواد  مشاهده نشد.با گذشت زمان کارآیی سیلرها علیه هر دو گونه باکتریایی کاهش معنی داری نشان داد.
واژه‌های کلیدی: اثر ضدمیکروبی، سیلر اندودنتیک، انتروکک فکالیس، استرپتوکک موتانس
دریافت: 1400/9/23 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10

Donyavi Z, Dehghan Banadkooki S, Yasliani Fard S. Antimicrobial Efficacy of Fluoride Varnish as Root Canal Sealer against Enterococcus faecalis and Streptococcus Mutans: An In vitro Study. aumj 2021; 11 (1) :110-120

دنیوی زکیه، دهقان بنادکوکی سمیه، یسلیانی فرد سمیه. بررسی اثر ضدمیکروبی وارنیش فلوراید بعنوان سیلر علیه انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکک موتانس :یک مطالعه آزمایشگاهی. نشریه علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی البرز. 1400; 11 (1) :110-120