:: دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1399 ) ::
بررسی و اندازه گیری داروی اسویکس توسط نانو میله‌های طلا به روش اسپکتروفتومتری
فریده کاظمی نژاد ، فرزانه مراحل
گروه شیمی، واحد امیدیه، دانشگاه آزاد اسلامی، امیدیه، ایران ، farzanehmarahel@yahoo.com
زمینه و هدف: داروی اسویکس برند داخلی پلاویکس می‌باشد که برای جلوگیری از انعقاد خون در بسیاری از بیماری‌های قلبی کاربرد دارد . هدف پژوهش حاضر اندازه گیری این دارو توسط نانومیله‌های طلا در شرایط بهینه و در نمونه‌های حقیقی می‌باشد.
مواد و روش‌ها: نانومیله‌های طلا به روش دانه واسطه سنتز شدند. اندازه گیری داروی اسویکس توسط نانومیله‌های طلا با بهینه سازی فاکتورهای مهم در طول موج ماکزیمم 650 نانومتر انجام گردید. میزان غلظت عوامل مزاحم و نیز اثر الکترولیت بررسی شدند.
یافته‌ها : مقادیر بهینه با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر فرابنفش- مرئی در طول موج 650 نانومتر برای فاکتورهای  pH= 8 ، حجم نانوذرات 1 میلی لیتر، حجم بافر 5/2 میلی لیتر، زمان ماند 40 ثانیه محاسبه شدند و نیز نوع بافر، فسفات بدست آمد. منحنی کالیبرلاسیون در رنج غلظتی ppm 10 2/0خطی بود. غلظت دارو در نمونه‌های حقیقی اندازه گیری شد.
نتیجه‌گیری‌: حد تشخیص و حد کمی سازی روش به ترتیب 206/0 و ppm 678/0 محاسبه شد. این روش که سریع و ساده ، با دقت و تکرار پذیری بالا و حد تشخیص مناسب است ، روش پیشنهادی مطلوبی برای اندازه گیری داروی اسویکس می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: نانو میله‌های طلا، داروی اسویکس، نمونه‌های حقیقی، روش دانه واسطه
متن کامل [PDF 967 kb]   (1904 دریافت)
دریافت: 1399/5/5 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10

Kazeminezhad F, Marahel F. Investigation and Determination of Osvix by Gold Nanorods by Spectrophotometry. aumj 2020; 9 (4) :425-441