@ARTICLE{Rashvand, author = {Taherkhani, Atefeh and Shahrokhi, Akram and Barikani, Ameneh and Rashvand, Farnoosh and }, title = {Compare the Quality of Nursing Care Related to Enteral Nutrition with Standards in Patients at Intensive Care Unit (ICU) in Hospitals of Qazvin University of Medical Sciences}, volume = {8}, number = {4}, abstract ={مقدمه: سوءتغذیه‌یک مشکل شایع بالینی در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه است که عواقب جبران‌ناپذیری برای بیماران داشته و سبب تحمیل هزینه‌های درمانی سنگین بر سیستم بهداشتی درمانی می‌گردد. پرستاران بعنوان مسئول اصلی در ارائه مراقبت‌های تغذیه‌ای بیمار به شمار می‌روند اما مطالعات نشان می‌دهد میزان رعایت استانداردها توسط پرستاران در بٌعد مراقبت از بیمار بسیار پایین است. لذا تعیین کیفیت مراقبت‌های پرستاری درزمینه تغذیه بیماران در جهت رفتارسازی در سطح فردی و سازمانی و تدوین راهنمای ارزیابی استانداردهای مذکور اهمیت بسزایی دارد که در همین راستا مطالعه حاضر جهت مقایسه کیفیت مراقبت‌های تغذیه لوله‌ای با استانداردها در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین طراحی گردیده است. روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقایسه‌ای است. جامعه پژوهش شامل تمام پرستاران شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه می‌باشد. نمونه‌گیری به‌صورت سرشماری از پرستاران دارای معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. با توجه به تعداد پرستاران شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه و دارای شرایط ورود به مطالعه و با احتساب سه مشاهده برای هر پرستار، جمعاً 495 مشاهده ثبت شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته و چک‌لیست استاندارد تغذیه لوله‌ای جمع‌آوری شد و سپس داده‌ها با نرم افزارspss v.21 با استفاده از آزمون‌های آماری آنووا و تی تست مورد تجزیه ‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که 38 درصد پرستاران عملکرد متوسط و 62درصد عملکرد خوبی در مراقبت‌های پرستاری داشتند و اختلاف میانگین عملکرد پرستاران با مقدار استاندارد 8/4- می‌باشد که از نظر آماری این مقدار معنی‌دار است(p<0/001). بین کیفیت مراقبتهای تغذیه لوله‌ای و جنس، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات کارشناس و کارشناسی ارشد ارتباط معنی‌داری بین یافته‌ها وجود داشت. (p<0/001) بحث و نتیجه‌گیری: پایین بودن عملکرد پرستاران در مراقبت‌های استاندارد تغذیه لوله‌ای و تغذیه وریدی از سطح متوسط استاندارد مراقبتی، بصورت بالقوه خطر جدی برای بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه می‌باشد. زیرا تغذیه مناسب بیماران نتیجه مستقیم با فرایند بهبود بیماران دارد که این عامل می‌تواند متاثر از عدم توجه به وجود برنامه آموزشی موثر و عدم توجه به اجرای فرایند مراقبت پرستاری در تغذیه استاندارد بیماران از سوی مدیران پرستاری باشد. }, URL = {http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1014-fa.html}, eprint = {http://aums.abzums.ac.ir/article-1-1014-fa.pdf}, journal = {Alborz University Medical Journal}, doi = {10.29252/aums.8.4.377}, year = {2019} }